Fly-eftersøgning af havbund kan være slut om en uge

Et område af Det Indiske Ocean med en radius på 10 kilometer bliver undersøgt i jagten på MH370

Miniubåden af typen Bluefin-21 leder fortsat efter det forsvundne MH-370, men eftersøgningen kan være slut om en uge. (Foto: Bluefin Robotics Corporation)
Miniubåden af typen Bluefin-21 leder fortsat efter det forsvundne MH-370, men eftersøgningen kan være slut om en uge. (Foto: Bluefin Robotics Corporation)

Eftersøgningen efter det forsvundne MH370-fly på bunden af Det Indiske Ocean kan være overstået om fem til syv dage.

Se også: Ubåd atter på jagt efter forsvundet fly

Det siger australske kilder tæt på eftersøgningen til nyhedsbureauet Reuters.

En amerikansk miniubåd af typen Bluefin-21 er i øjeblikket i gang med at undersøge havbunden og et område, der er indsnævret til en radius på 10 kilometer omkring stedet, hvor et af fire signaler blev opsnappet.

Se også: Malaysiere: Regeringen skjuler viden om forsvundet fly

Signalerne kommer muligvis fra det forsvundne flys sorte boks, men indtil videre har miniubåden ikke fundet noget.

- Forudsat at vejret er gunstigt for søsætning, og at vi har et godt forløb med AUV (miniubåden, red.), bør vi kunne afslutte eftersøgningen af det fokuserede undersøiske område om fem til syv dage, skriver teamet bag eftersøgningen i en mail til Reuters.

De oplyser ikke noget om, hvorvidt de er overbeviste om, at eftersøgningen vil give ny brugbar information om flyets skæbne.

De meddeler heller ikke, hvad næste skridt er i tilfælde af, at den undersøiske eftersøgning slutter resultatløst.

Malaysias transportminister Hishamuddin Hussein siger lørdag, at indsatsen for at finde det forsvundne passagerfly er nået til et "meget kritisk punkt".

- Eftersøgningen i dag og i morgen sker på et meget kritisk tidspunkt. Så jeg opfordrer alle rundt omkring i verden til at bede for, at vi finder noget at arbejde videre med, siger han.

Flyet fra Malaysia Airlines havde 239 mennesker om bord, da det forsvandt undervejs fra Kuala Lumpur til Beijing. Endnu er der ikke fundet nogen forklaring på, hvorfor flyet pludselig ændrede kurs og forsvandt sporløst fra radaren.

Fly og skibe fra flere forskellige lande har dagligt i løbet af de sidste to måneder forgæves forsøgt at fange glimt af vragdele fra flyet flydende rundt på havet.

Den intense eftersøgning er den dyreste operation af sin slags i luftfartens historien, skriver Reuters.