Kampe i en lejr med kvæghyrder: Mindst 100 dræbt

Kampe i en lejr med kvæghyrder i det nordlige Sydsudan har kostet over 100 mennesker livet

Mindst 100 personer har mistet livet i kampe, der brød ud i en lejr af kvæghyrder i det nordlige Sydsudan, oplyser landets informationsministerium.

- Vi har mistet omkring 28 civile, siger landets informationsminister, Bol Dhel, til den FN-støttede radiostation Miraya FM radio.

Han tilføjer, at 85 personer mistede livet, da politibetjente og soldater efterfølgende angreb den gruppe, der stod bag angrebet.

Det blodige angreb er det seneste i en række af uroligheder og kampe. Flere tusinde mennesker er dræbt og over en million er drevet på flugt, efter at kampe brød ud i Sydsudan midt i december.

Det er en udløber af en magtkamp mellem præsident Salva Kiir og den tidligere vicepræsident Riek Machar.

Det ludfattige Sydsudan fik sin uafhængighed i 2011, da det blev løsrevet fra Sudan. Urolighederne har givet panderynker hos mange af landets vestlige støtter.

USA og EU har truet med at straffe de parter i konflikten, som begår forbrydelser og undergraver en demokratisk udvikling.

Den 15. april oplyste oprørere i Sydsudan, at de havde indtaget hovedstaden i den vigtige olieprovins Unity, og de har givet olieselskaber besked om at pakke sammen og være ude af landet inden en uge.