29 dræbt under blodig dag i Irak

Sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og oprørere i Irak har kostet mange liv over påsken

Irakiske sikkerhedsstyrker generobrede lørdag kontrollen over et område af Anbar-provinsens hovedstad Ramadi, hvor de angreb militante oprørere.

21 oprørere og to soldater blev dræbt under kampene, meddeler sikkerhedskilder.

I mere end tre måneder har regeringen mistet kontrollen over byen Fallujah og dele af byen Ramadi i Anbar-provinsen, som er en overvejende sunnimuslimsk ørkenregion vest for Bagdad.

I alt mistede mindst 29 personer livet i Irak lørdag på grund af angreb. Nord for Bagdad sprængte en selvmordsbombe ved en militærbase, der dræbte mindst fire soldater og sårede seks. To personer døde under et bombeangreb i landets hovedstad.

Irak står overfor en prøve 30. april, hvor landet skal afholde parlamentsvalg.

AFP vurderer, at flere end 450 personer er blevet dræbt under sammenstød i Irak alene i april, og at cirka 2700 personer i Irak har mistet livet på grund af vold i år.

Nyhedsbureauet baserer tallene på information fra sikkerheds- og hospitalskilder.

Iraks værste krise bunder i en konflikt mellem regeringsmagten, der ledes af den shiamuslimske Nuri al-Maliki, og landets mindretal af sunnimuslimer, som føler sig undertrykt og sat uden for indflydelse.

Sikkerhedsstyrkerne kæmper især mod militante i Anbar, hvor den magtfulde jihad-gruppe Den Islamiske Stat for Irak og Levanten (Isil) står stærkt. Isil står også stærkt i nogle af de mest kaotiske områder i nabolandet Syrien.