Radiosamtale fra forlist færge: Vi kan umuligt flygte

En radiosamtale mellem et besætningsmedlem på den forliste færge Sewol og fastlandet kaster lys over tragedien

Passagererne på den sydkoreanske færge, som onsdag kæntrede og sank ud for landets kyst, kunne ikke komme om bord i redningsbådene, da rømningen af skibet blev kaldt, fordi færgen hældte for meget.

Det står klart, efter at en udskrift af en radiosamtale mellem et uidentificeret besætningsmedlem på færgen og trafikmyndighederne i havnebyen Jindo, blev offentliggjort søndag ifølge CNN.

Den dramatiske samtale fandt sted, mens Sewol var i gang med at synke.

- Sewol: Vores skib krænger og falder måske

- Jindo: Hvordan har passagererne det?

- Sewol: Det krænger så meget, at de ikke er i stand til at bevæge sig.

Kort tid efter fandt en ny samtale sted.

- Jindo: Er passagererne i stand til at flygte?

- Sewol: Skibet krænger for meget, så det er umuligt.

Det samlede dødstal for den tragiske ulykke er nu oppe på 58 - mange af dem børn - mens 244 personer fortsat er savnet efter forliset, hvor kun 179 blev reddet.

Den offentliggjorte radioudskrift er med til at klarlægge forløbet frem til og under ulykken, som har ført til at tre besætningsmedlemmer - heriblandt kaptajnen - er blevet anholdt. De er sigtet for at have forsømt deres arbejde og forpligtelser på færgen.

Det undersøges blandt andet, hvorfor passagerer fik ordre til at blive i deres kahytter og på deres pladser i op til 40 minutter efter, at der var opstået problemer.

Mange flere kunne øjensynligt være reddet, hvis de var nået frem til evakueringspunkterne, inden færgen krængede over, og vandet strømmede ind.