Sydkoreas præsident: Kaptajns handlinger svarer til drab

Den sydkoreanske leder langer hårdt ud efter kaptajnen og besætningen fra kæntret færge. 64 lig er fundet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Kaptajnen og enkelte besætningsmedlemmer fra den forliste sydkoreanske færge har opført sig fuldstændig uacceptabelt, siger Sydkoreas præsident i en skarp kritik.

- Handlingerne fra kaptajnen og nogle af besætningsmedlemmerne er fuldkommen uforståelige, uacceptable og svarer til drab, lyder det fra Park Geun-Hye.

- Ikke kun mit hjerte, men alle hjerter i Sydkorea er blevet knust og er fyldt med chok og vrede, tilføjer hun.

Se også: Dødstallet stiger efter færgetragedie: 49 lig fundet

Kaptajnen var ikke ved roret, da færgen sank onsdag morgen med 475 mennesker om bord. Han er siden blevet anholdt sammen med flere besætningsmedlemmer. De er alle sigtet for at have forsømt deres arbejde og forpligtigelser på skibet.

Kaptajnen og besætningen er også blevet kritiseret for at have givet ordre til passagererne om at blive i deres kahytter, da skibet kæntrede. Desuden er kaptajnen beskyldt for at have forladt skibet som en af de første.

Se også: Dykkere bjærger de første lig fra forlist færge

179 personer er blevet reddet. Mange flere kunne sandsynligvis have undgået druknedøden, hvis de var nået frem til evakueringspunkterne, inden færgen krængede over, og vandet strømmede ind.

Sydkoreas præsident siger, at det efterhånden står mere og mere klart, at kaptajnen uden grund forsinkede evakueringen af passagererne, efter at færgen begyndte at synke. Og han "lod dem i stikken" ved at gå fra borde først, mener Park Geun-Hye.

Se også: Sydkoreansk politi anholder kaptajn fra forlist færge

Som eftersøgningsarbejdet skrider frem under havoverfladen, bliver flere lig bjærget fra skibsskroget. Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap er 64 mennesker bekræftet døde.

Flere end 200 savnes fortsat. Mange af dem er high school-elever.