Rusland indleder militærøvelser tæt på Ukraine

Som svar på Ukraines 'militærmaskine' foretager Rusland torsdag militære øvelser nær den ukrainske grænse

Der bliver spillet med de militære muskler tæt på den russiske grænse til Ukraine.

Torsdag foretager Rusland militære øvelser i området, oplyser det russiske forsvarsministerium ifølge Reuters, der citerer det russiske nyhedsbureau Interfax.

Militærøvelserne kommer som reaktion på Ukraines 'militærmaskine', lyder det fra forsvarsministeriet.

- Hvis denne militærmaskine ikke stoppes, vil det resultere i et større antal mistede menneskeliv og sårede. Planlagte Nato-øvelser i Polen og de baltiske lande skaber ikke en normalisering af situationen rundt om Ukraine, siger Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjoigu.

- Vi er tvunget til at reagere på situationens udvikling, siger han.

Rusland reagerer på, at ukrainske styrker torsdag indledte en operation mod prorussiske separatister i byen Slavjansk.

I pansrede køretøjer kom det ukrainske militær ind i byen, og fem separatister meldes dræbt i militæraktionen.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, advarer torsdag om, at det vil få konsekvenser, hvis den ukrainske regering har sat militæret ind mod dets egen befolkning i den østlige del af landet.

- Hvis disse mennesker er rykket frem til den såkaldte akutte fase med konfrontationer med demonstranterne, så er det ikke en akut fase, men det er en straffeaktion, og det vil selvfølgelig få følger for de personer, der træffer sådan beslutninger - også for forholdet mellem vore to lande, siger Putin under et tv-transmitteret møde med regionale medier.

Den russiske leder understreger, at det er en meget alvorlig forbrydelse, hvis hæren i det østlige Ukraine er blevet brugt mod prorussiske aktivister.

Ifølge Reuters trak ukrainske soldater sig tilbage fra en erobret kontrolpost i byen Slavjansk efter et par timer, mens separatister øjensynligt også trak sig tilbage til deres stillinger, siger et Reuters-øjenvidne i det østlige Ukraine.

Fjernelsen af de bevæbnede separatister er et led i den antiterror-operation, som Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, tirsdag genoptog efter en pause hen over påske.