MH370: Fortsat eftersøgning efter falske forhåbninger

Mulighederne for at finde det forsvundne Boeing-fly svinder ind, lyder det efter et ellers optimistisk fund.

Sandsynligheden for, at det forsvundne malaysiske passagerfly MH370 nogensinde bliver fundet, bliver stadig mindre.

Optimismen steg ellers onsdag, da mulige vragdele blev lokaliseret ved Australiens kyst. Men delene har vist sig ikke at stamme fra flyet, og nu oplyser havarieksperter, at eftersøgningen i det relevante område inden længe er afsluttet.

- Bluefin-21 har nu undersøgt 90 procent af det undervandsområde, som er i fokus. Og der er ikke fundet noget af interesse, oplyser eksperterne, der er udpeget af de ansvarlige australske myndigheder.

Bluefin-21, der er en amerikansk mini-ubåd, vil formentlig have undersøgt hele havbunden i det afgrænsede område i Det Indiske Ocean i løbet af et par dage.

Havarieksperten tør ikke at gisne om, hvad næste træk er, hvis ikke mini-ubåden finder spor efter flyet, der med 239 mennesker om bord på mystisk vis forsvandt fra sin rute mellem Kuala Lumpur og Beijing for mere end syv uger siden.

- Vi er i tæt dialog med vores internationale partnere om de næste skridt, lyder det.

Australiens premierminister, Tony Abbott, har sagt, at man nok bliver nødt til at genoverveje hele eftersøgningen. Samtidig understreger Malaysias transportminister, Hushammuddin Hussein, at eftersøgningen ikke vil blive afblæst, men at man skal overveje at benytte nye teknologier.

- Det vigtigste er, at eftersøgningen fortsætter, og det er et løfte, vi giver til passagerernes familier, siger han.

Det australske bureau for transportsikkerhed har foreslået, at området for eftersøgningen skal bredes ud.

- Det område, der har været udsat for eftersøgning, er allerede blevet rykket to gange, og der er altid en mulighed for, at det fremtidige arbejde vil rykke det igen, siger bureauchef Martin Dolan til CNN.