Gisper efter vejret: Civile gasset i Syrien

Nye voldsomme optagelser viser, hvordan ofre for den syriske regerings kloringasangreb hoster og gisper efter vejret

- Sikkerhedssituationen er forværret, skriver FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, om i den seneste rapport til Sikkerhedsrådet om tilstandene i Syrien, hvor op imod 9,3 millioner mennesker menes at have akut brug for humanitær hjælp.

Nye amatøroptagelser fortæller en del af historien om hvorfor.

Se også: FN-chef kræver handling: Syrere er stadig i akut nød

På de voldsomme billeder ses både voksne og børn, der hoster, kvæles og gisper efter vejret efter tilsyneladende at være blevet udsat for et af den syriske regerings giftige gasangreb i Kfar Zeita - et tilholdsområde i Hama-provinsen for syriske rebeller.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Optagelserne er fremkommet kun dage efter, Frankrig og USA kom med nye beskyldninger om, at præsident Bashar al-Assads regime i Syrien har anvendt kemiske våben tidligere i denne måned trods en international aftale om at tilintetgøre landets kemiske arsenal.

Se også: Nye beskyldninger om kemisk krig i Syrien

Tre personer menes at være omkommet som følge af klorinen, der i høje koncentrationer angriber lungerne og i værste tilfælde kvæler dets ofre.

Den syriske regering har afvist at stå bag angrebene og beskylder al-Qaida-gruppen al-Nusra. Alligevel mener eksperter, det er mest sandsynligt, at præsident Assads styrker står bag med tanke på, at gassen ifølge rapporteringer blev droppet fra helikoptere, som oprørerne i landet ikke menes at have adgang til.

Du kan se de gruvækkende optagelser øverst