Ukrainske specialstyrker blokerer separatist-by

Ukraine optrapper indsats mod prorussere i Østukraine, hvor en ukrainsk militærhelikopter fredag eksploderede

Ukrainske specialstyrker har fredag indledt anden fase af deres såkaldte antiterroroperation mod prorussiske separatister i landets østlige del.

Styrkerne har blokeret byen Slavjansk, som kontrolleres af separatister, oplyser en talsmand for landets fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov.

- Specialstyrker indledte anden fase for 20 minutter siden. Det indbefatter en fuld blokade mod Slavjansk, og indsatsen giver ikke (modparten, red.) nogen mulighed for at hente forstærkninger, siger Serhij Pasjynskij fredag formiddag.

Han tilføjer ifølge det ukrainske nyhedsbureau Interfax, at missionens mål er at "blokere for terroristerne i Slavjansk og forhindre civile tab".

Den ukrainske fremmarch kommer på dagen, hvor en ukrainsk militærhelikopter eksploderede, da den blev ramt af en panserværnsraket på en flybase nær den østukrainske by Kramatorsk, cirka 230 kilometer syd for Slavjansk, oplyser myndighederne i Kijev ifølge nyhedsbureauet AFP.

Helikopteren, der er af modellen Mi-8, blev ramt, mens den holdt på basens landingsbane.

Pilot slap ud af helikopteren, men blev såret, lyder det.

Kramatorsk og Slavjansk er to af adskillige østukrainske byer, der er under belejring af bevæbnede prorussiske separatister.

Fredag middag melder historien imidlertid intet om, hvorvidt separatisterne står bag raketangrebet.