Rusland afviser nye kemiske angreb i Syrien

Rusland siger, at det har beviser for, at der ikke er anvendt kemiske våben i Syrien for nylig

Rusland siger, at beskyldninger om, at præsident Bashar al-Assads regime i Syrien igen har anvendt kemiske våben, er falske.

- Beskyldningerne mod regeringsstyrkerne, der skulle stå bag formodede angreb med giftige kemikalier, bliver ved med at blive opfundet, siger det russiske udenrigsministerium i en erklæring.

- Rusland har pålideligt bevismateriale, som viser, at beskyldningerne ikke har rod i virkeligheden, hedder det.

Både USA og Frankrig har henvist til de nye tegn på, at kemiske stoffer er blevet anvendt, på et tidspunkt hvor Syrien planlægger et præsidentvalg, der i Vesten er blevet kritiseret for at være "en farce."

- Vi ser indikationer på brug af giftigt, industrielt affald - formentlig klor - er blevet anvendt i Syrien i denne måned i landsbyen Kafr Zita, som domineres af oprørerne, sagde en talsmand for Det Hvide Hus, Jay Carney, tidligere i denne uge.

Syrien vil trods den blodige borgerkrig, der har kostet over 150.000 mennesker livet, holde præsidentvalg i Syrien den 3. juni. Meddelelsen kom mandag.

Præsident Bashar al-Assad har tidligere sagt, at han agter at genopstille. Hans embedsperiode udløber den 17. juli.

Parlamentsformanden siger ikke noget om, hvordan det overhovedet skal kunne lade sig gøre at gennemføre et præsidentvalg.

Der er kamphandlinger mange steder i landet, og store områder er under de syriske oprøreres kontrol.