Taleban tager ansvar for fem Nato-dræbte

Det er ikke oplyst, hvorfor en Nato-helikopter styrtede i det sydlige Afghanistan, men Taliban tager ansvaret

Fem soldater fra den Nato-ledede styrke i Afghanistan har mistet livet under et helikopterstyrt i det sydlige del af landet.

Det oplyser den internationale styrke i Afghanistan, Isaf. Oplysningen bliver bekræftet af det britiske forsvarsministerium.

Det fremgår ikke, hvad der var skyld i, at helikopteren styrtede.

- Forsvarsministeriet kan bekræfte, at en britisk helikopter er styrtet ned i det sydlige Afghanistan i dag (lørdag, red.). Episoden er ved at blive undersøgt, og det ville være upassende at kommentere yderligere, før familierne er blevet underrettet, skriver ministeriet i en udtalelse.

Flere kilder oplyser til nyhedsbureauet AFP, at det er fem britiske soldater, der har mistet livet, men det er endnu ikke blevet bekræftet.

Der nævnes i erklæringen fra Isaf intet om, at afghanske oprørere er aktive i det område, hvor det skete, men Taliban-militser har oplyst, at deres soldater har skudt helikopteren ned.

På en verificeret Twitter-profil skriver Taliban, at gruppen har angrebet helikopteren, og at "vraget brød i flammer, da det ramte jorden, alle om bord døde."

Oprørsgruppen tager dog ofte fejlagtigt ansvar for angreb ifølge AFP.

Lokale myndigheder i det sydlige Afghanistan meddeler, at helikopteren ikke blev angrebet, da det styrtede, men at der derimod var tale om en teknisk fejl.

I december blev seks amerikanske soldater dræbt, da en Blackhawk-helikopter styrtede i den sydlige provins Zabul.

Amerikanske officerer sagde umiddelbart efter, at det var en mekanisk fejl, der sendte helikopteren mod jorden.

Men senere trak de i land og erkendte, at det var Taliban-oprørere der havde skudt helikopteren ned.

I 2011 blev en amerikansk helikopter ramt af Taliban i provinsen Wardak med elitesoldater fra Navy Seal om bord.

30 mistede livet, og det gjorde det til den værste enkeltstående hændelse for de vestlige styrker, siden USA invaderede Afghanistan i 2001.

Alle Natos kampstyrker vil blive trukket ud af Afghanistan inden årets udgang. Der er for øjeblikket 51.000 soldater i landet.