22 ledere og frivillige dræbt i massakre i Centralafrika

22 personer blev dræbt, da en Læger uden Grænser-drevet klinik blev angrebet i Den Centralafrikanske Republik

Lokale ledere holdt møde i en Læger uden Grænser-drevet klinik i byen Nanga Bogulia i Den Centralafrikanske Republik, da klinikken blev angrebet og mindst 22 mennesker mistede livet.

Myndighederne har meldinger om 22 dræbte i massakren, og organisationen Læger uden Grænser bekræfter, at tre af deres frivillige medarbejdere er døde. Organisationen ville dog ikke komme med yderligere oplysninger.

Ifølge Gilles Xavier Nguembassa, der er tidligere parlamentsmedlem for byen, blev fire personer dræbt, da gerningsmændene nærmede sig byen, men de fleste blev dræbt, da lægeklinikken blev angrebet. Særligt gik det ud over de lokale ledere, der var samlet på klinikken.

- 15 af de lokale ledere blev dræbt på stedet, siger han.

Nguembassa har talt med vidner til angrebet, og han oplyser, at det var medlemmer af den muslimske Seleka-oprørsgruppe, der opsøgte klinikken i jagt efter penge.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Seleka-gruppen.

Angrebet fandt sted lørdag cirka 450 kilometer nord for den centralafrikanske hovedstad, Bangiu.

Her har 1300 muslimer søndag forladt byen af frygt for kristne militsgrupper, skriver nyhedsbureauet AFP.

Titusindvis er allerede flygtet nord på. Andre har krydset grænsen til nabolandene Tchad og Cameroun.

FN's Flygtningehøjkommissariat advarede tidligere i april om, at 19.000 muslimer i Bangui risikerer at blive dræbt af kristne militsgrupper, hvis de ikke bliver evakueret.

Den lille fattige republik har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

Volden er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede præsident Francois Bozize.