Mange skolebørn dræbt på skole i Aleppo

Det syriske luftvåben angreb skole i oprørskontrolleret område to gange, siger overvågningsgruppe

Et luftangreb mod en bydel, der er under oprørsgruppers kontrol i den syriske storby Aleppo, har kostet mindst 18 mennesker livet - 10 af dem børn, oplyser en overvågningsgruppe.

- En bombe slog ned i en skole i Ansari-distriktet, hvorved mindst 10 børn og en lærer blev dræbt, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Amatøroptagelser, der er blevet omdelt af aktivister i Aleppo, viser rækker af børnelig - nogle af dem indsmurte i blod - ligge på jorden i grå ligposer.

Journalisten Mohammed al-Khatieb i Aleppo siger til det franske nyhedsbureau AFP, at børnene deltog i en udstilling af deres tegninger, da skolen blev udsat for to angreb - med et interval på 10 minutter.

- De fleste af de dræbte børn var 12 eller 13 år, siger Rami Abdel Rahman fra den syriske overvågningsgruppe.

Oprørskontrollerede områder i Aleppo har været udsat for massive luftangreb siden midten af december.

Menneskerettighedsgrupper har især kritiseret regimets brug af tøndebomber, der kastes ned fra stor højde, og som ofte dræber mange civile.

Luftangrebene i Aleppo skete dagen efter, at mindst 100 mennesker blev dræbt af to bilbomber, som jihadister havde anbragt i et regeringskontrolleret område i Homs, der er Syriens tredjestørste by efter Damaskus og Aleppo. De fleste af de dræbte var civile.

Ekstremistiske islamister i Al-Nusra Fronten siger, at det stod bag bomberne.

Mortergranater dræbte også 14 mennesker i Damaskus tirsdag, skriver det statslige nyhedsbureau Sana, som siger, at oprørere stod bag drabene.