Rusland: Nye kampe truer freden i Europa

Adskillige mennesker har mistet livet i nye sammenstød nær Slavjansk i det østlige Ukraine

Flere personer meldes dræbt i sammenstød i udkanten af byen Slavjansk, der er højborg for de pro-russiske separatister. (Foto: AP)
Flere personer meldes dræbt i sammenstød i udkanten af byen Slavjansk, der er højborg for de pro-russiske separatister. (Foto: AP)

Flere er dræbt i nye sammenstød i udkanten af byen Slavjansk, der er højborg for de pro-russiske separatister.

Det oplyser Ukraines fungerende indenrigsminister, Arsen Avakov, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der er døde, siger Avakov til journalister på en kontrolpost seks kilometer fra sammenstødene, der har varet i flere timer.

Arsen Avakov oplyser ikke, om de døde tilhører den ukrainske eller prorussiske side af konflikten. Det står heller ikke klart, hvor mange døde der er tale om.

Tidligere mandag meldte separatisterne om nye angreb fra ukrainsk militær i Slavjansk.

Se også: Fem separatister såret i nye sammenstød i Slavjansk

En talsmand for de selvudnævnte forsvarstropper oplyste ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax, at mindst fem separatister var blevet hårdt såret.

Ruslands udenrigsministerium advarer samtidig om, at den eskalerende konflikt truer freden i hele Europa.

- En fælles indsats fra det ukrainske folk og det internationale samfund skal hurtigst muligt sætte en stopper for racismen, den etniske intolerance og forherligelsen af nazisterne, skriver det russiske udenrigsministerium i en erklæring offentliggjort mandag.

- Alternativet er fyldt med destruktive konsekvenser for den europæiske fred, stabilitet og demokratiske udvikling, så det er absolut nødvendigt at forhindre dette, står der videre.

Se også: Dansk gidsel frigivet: Det har været hårdt

Ukraines midlertidige præsident, Oleksandr Turtjynov, beskyldte mandag Rusland for at ville forpurre det planlagte præsidentvalg den 25. maj.

Også Ukraines fungerende premierminister, Arsenij Jatsenjuk, retter skytset mod Rusland og beskylder landet for at stå bag de voldsomme sammenstød i særligt den østlige del af Ukraine.