Fange hos Taliban: Kæresten fandt ny mand

Fem år i fangeskab kan tære på ethvert forhold

Bowe Bergdahls kæreste fandt en ny mand, mens han sad tilfangetagen hos Taliban. (Foto: AP)
Bowe Bergdahls kæreste fandt en ny mand, mens han sad tilfangetagen hos Taliban. (Foto: AP)

Det affødte en folkefest i byen Sun Valley i staten Idaho, da Sergent Bowe Bergdahl blev løsladt, efter han havde været i fangeskab i fem år hos Taliban i Afghanistan.

Sergenten var, indtil sin løsladelse, den eneste soldat, der var taget til fange af Taliban, og løsladelsen kom i stand efter en længere forhandling, hvor amerikanerne samtidigt løslod fem Taliban-krigere.

Derfor venter hele byen på deres hjemvendte helt, der p.t. er på et militært rekreationscenter i Tyskland, hvor han får behandling efter det lange fangeskab.

Det er dog ikke alle, der venter på Bowe Bergdahl, når han kommer hjem.

Hans kæreste, Monica Lee, har nemlig fundet en anden, mens Bergdahl sad til fange hos de langskæggede oprørs-krigere.

Det var dog angiveligt med soldatens velsignelse, at hun kom videre med sit liv og fandt en ny.

Se også: Kritik af fangeudveksling: Farlig pris at betale

Bowe Bergdahl kunne nemlig sende medelelser hjem via Taliban-krigerne, fortæller den nu forhenværende kærestes mor.

- Han sagde, at hun skulle komme videre med sit liv og ikke vente på ham. Ingen vidste, hvor lang tid han ville være tilfangetagen.

- Det var meget følsomt for hende at komme videre. Hun var 19 næsten 20 år den gang. Det var en del mere, end de fleste mennesker skal leve med. Da min datter fik at vide, at han var blevet løsladt, sagde hun: 'Hvad skal jeg gøre nu?', siger eks-kærestens mor, Allison Lee, til Daily Mail.

Se også: Amerikansk soldat løsladt efter fem år som Taliban-fange

Er han deserteret?
Bowe Bergdahl løsladelse har ført til en heftig debat i det amerikanske samfund. Amerikanerne har ellers den grundholdning, at man aldrig forhandler med terrorister, men denne gang har de altså afveget fra det princip.

Ved Bergdahls løsladelse blev der nemlig frigivet fem Talibanere, og det får mange amerikanerne til at frygte for flere kidnapninger,

Et andet rygte går på, at sergenten er deserteret under sin tilfangetagelse.

Efter løsladelsen er det kommet frem, at sergenten kun taler pashto og ikke mestrer det engelske sprog efter fem år som fange. Det får nogen til at stille spørgsmålstegn ved, om han er blevet omvendt.