Dansker bortført i Syrien

En dansk medabejder fra Læger uden Grænser er blevet bortført i Syrien

En dansker medarbejder fra Læger uden Grænser er blevet bortført i Syrien. (Foto fra Bing Maps)
En dansker medarbejder fra Læger uden Grænser er blevet bortført i Syrien. (Foto fra Bing Maps)

Der er en dansker blandt de fem medarbejdere fra Læger uden Grænser, der torsdag aften blev bortført i Syrien. Det oplyser organisationen til Ekstra Bladet

- Jeg kan bekræfte, at en dansk nødhjælpsarbejder er blandt de bortførte, siger Sune Juul-Sørensen, kommunikationsmedarbejder for Læger uden Grænser i Danmark.

- Fem medarbejdere blev taget fra Læger uden Grænsers hus i det nordlige Syrien i går aftes af en gruppe, angiveligt for at udspørge dem. Vi er i kontakt med alle relevante interessenter og medarbejdernes familie, og vi gør alt hvad vi kan for at reetablere kontakten med vores kollegaer, skriver Læger uden Grænser i en erklæring.

Ukendt motiv

Hos Læger uden Grænser vil de ikke oplyse hverken køn, alder eller personens funktion, da organisationen ønsker diskretion i forbindelse med hændelsen.

Fem fra Læger uden Grænser er bortført i Syrien

De andre bortførte er fra Sverige, Belgien, Peru og Schweiz, skriver det svenske medie Expressen.

Det er endnu ikke klart, hvem der har bortført de ansatte.

Ifølge den belgiske avis La Dernière Heure gik de ukendte bortførere særligt efter udlændinge.

Rami Abdurrahman, chef for den britiske organisation Syrian Observatory for Human Rights, siger till nyhetsbureauet AP, at medlemmer fra gruppen Den Islamiske stat Irak og Levanten, som står al-Qaeda nær, stormede et sygehus i det nordvestlige Syrien og bortførte læger. Han sagde samtidig, at det ikke var klart, om der var medlemmer af Læger uden Grænser blandt de bortførte.

Læger uden Grænser arbejder på seks hospitaler og fire sundhedscentre i det nordlige Syrien.

Projekter i 60 lande
Nødhjælpsorganisationen er kendt for at sende læger til konfliktområder for at hjælpe lokalbefolkningen.

Læger uden Grænser har ikke fået det syriske regimes godkendelse til at distribuere hjælp i Syrien, og organisationen opererer således i områder, der er i hænderne på oprørerne.

Ifølge et dokument fra FN fra november er 12 FN-ansatte og 32 medarbejdere fra Røde Halvmåne blevet dræbt siden marts 2011.

Læger uden Grænser har projekter i over 60 lande, og hvert år sender organisationen også danske læger, sygeplejersker, jordemødre, administratorer og logistikere til projekter over hele verden.