Flere end 200 druknet i færgeulykke

Sydsudan: Hundredvis druknet under et forsøg på at flygte fra blodig konflikt i landet

Flere end 200 sydsudanere er druknet ved en færgeulykke på Den Hvide Nil i et forsøg på at flygte fra den blodige konflikt i landet, oplyser hæren ifølge AFP.

- Ifølge de rapporter, vi har fået, er det mellem 200 og 300 mennesker og deriblandt kvinder og børn. Båden var overfyldt, siger hærens talsmand Philip Aguer.

- De er alle druknet. De flygtede fra kampene, som var brudt ud igen i Malakal.

Kampe udspillede sig tirsdag morgen i flere områder af landet, blandt andet i Malakal, hovedstaden i den olieproducerende provins Øvre Nil, hvor oprørerne forsøger at genvinde kontrollen.

Malakal har været et af flere brændpunkter under konflikten. Regeringen og oprørerne har på skift haft kontrol over provinshovedstaden i Øvre Nil.

Ifølge FN er verdensorganisationens base i området i øjeblikket overrendt af flygtende sydsudanere. Antallet er steget fra 10.000 til 19.000 på grund af de seneste kampe.

Ifølge FN er 400.000 civile flygtet den seneste måned.

Konflikten i Sydsudan brød ud midt i december, og repræsentanter for de stridende parter har sendt delegationer til fredsforhandlinger i nabolandet Etiopien.

Kampene er fortsat, selv om fredsforhandlinger har været i gang i snart to uger, og det internationale samfund har lagt stort pres på parterne for at genskabe freden i verdens yngste land fra 2011.

Striden står mellem styrker, der er loyale over for præsident Salva Kiir og den afsatte vicepræsident Riek Machar. De repræsenterer de to store etniske grupper i Sydsudan: Dinkaerne og nuerne.