Dræbt i Afghanistan: Nu er Mette på vej til Danmark

Den 34-årige tidligere gymnasielærer Mette Teilmanns kiste er på vej til Danmark

34-årige Mette Teilmanns jordiske rester er kommet på et fly mod Danmark efter en ceremoniel afsked i Afghanistan. (Foto: EUPOL Afghanistan/Privatfoto)
34-årige Mette Teilmanns jordiske rester er kommet på et fly mod Danmark efter en ceremoniel afsked i Afghanistan. (Foto: EUPOL Afghanistan/Privatfoto)

34-årige Mette Teilmann, der blev dræbt af et terrorangreb i fredags i Kabul, er nu på vej til Danmark.

34-årige Mette dræbt af bombe i Kabul

Det oplyser EUPOL Afghanistan på Facebook. Den 34-årige dansker blev dræbt, da hun var udsendt som en del af den fælleseuropæiske politistyrke, og hun havde taget orlov fra sit job som gymnasielærer for tage at turen til det uroplagede land.

Inden Mette Teilmann blev sendt på sin sidste rejse, blev der holdt en mindeceremoni i Afghanistan.

- Under mindeceremonien sagde EUPOL-ansatte og repræsentanter fra den danske ambassade et sidste farvel til den højt respekterede og meget afholdte kollega, skriver EUPOL Afghanistan.

Blandt andet holdt den danske ambassadør, Henrik Bramsen Hahn, en tale, hvor han roste hendes mod og entutiasme.

Her lød det blandt andet, at den dræbte dansker betalte den højeste pris for at vende tilbage til Afhganistan, men hun havde haft en brændende ønske for at gøre en forskel i Afghanistan for at gøre levevilkårene bedre for landets befolkning. Ambassadøren understregede, at hendes død ikke har været forgæves.

Kollega: Mette glædede sig til Afghanistan

34-årige Mette Teilmann havde siden sommeren 2012 arbejdet som lærer på Nørre Gymnasium i København, indtil hun tog orlov for at arbejde i Afghanistan.

Lærere og elever på gymnasiet fik beskeden om hendes død fra gymnasiets rektor lørdag, og mandag afholdte gymnasiet en mindehøjtidelighed for Mette Teilmann. Her blev hun mindet for sit utrolige engagement og hendes betydning for eleverne på gymnasiet.

Farvel til en fantastisk lærer