USA: Kina udspionerer vores militær på nettet

Pentagon er bekymret over, at Kina forsøger at opsnappe viden om USA's forsvar ved at snage i netværk

Kina bedriver internetspionage for at samle informationer om USA's forsvar, lyder det i en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Rapporten bliver set som den hidtil tydeligste markering fra USA mod Kina, som det for første gang beskylder for forsøg på at bryde ind i det amerikanske forsvars computernetværk.

- Kina anvender spionage for at tilegne sig teknologier, der kan sætte fart i moderniseringen af landets militær, lyder det i rapporten om Kinas militære udvikling.

Pentagon mener, at Kinas snagen på nettet er en "seriøs bekymring", som peger på en endnu større trussel, nemlig at de færdigheder, som man skal bruge for at spionere i lukkede netværk, er de samme, som man skal bruge for at angribe netværkene.

- Den amerikanske regering er fortsat mål for cyber-indtrængen, nogle af disse ser ud til at være i direkte forbindelse med den kinesiske regering og militær, lyder det i rapporten.

En talsmand slår fast, at det største problem med Kinas militær er manglen på gennemsigtighed omkring landets militære intentioner.

- Det, der bekymrer mig, er i hvilken udstrækning, at Kinas militære modernisering sker med fravær af den type åbenhed og gennemsigtighed, som andre forlanger af Kina, siger David Helvey fra Pentagons kontor for Østasien.

Pentagons årlige Kina-rapport, der bliver fremlagt for Kongressen, er blevet lavet siden 2000, og den kommer på et tidspunkt, hvor Kina viser militære muskler i forbindelse med konflikter om retten til øer i Det Sydkinesiske Hav.

Kina ligger blandt andet i territoriale stridigheder med Filippinerne og Japan.

Beijing har sagt, at landets forsvarsudgifter er vokset med omkring 10 procent over det seneste årti. Men analytikere mener, at tallet er højere.