TV: Taleban truer tidligere præsident

Taleban truer med at dræbe den tidligere pakistanske præsident Pervez Musharraf, der vil tilbage til landet efter fire års eksil

Pakistanske medlemmer af Taliban truer med at sende selvmordsbombere og snigskytter efter den tidligere pakistanske militærgeneral og præsident, Pervez Musharraf, der styrede landet fra 2001 til 2008.

Sådan siger talsmanden for Taleban, Ehsanullah Ehsan, der truer med at 'sende ham til helvede', hvis han kommer til Pakistan.

Pervez Musharraf har levet i eksil i Dubai i de sidste fem år, men vil nu vende til bage til Pakistan i forbindelse med det kommende parlamentsvalg i maj. Han har ifølge CNN erklæret, at han flyver til Pakistan søndag.

I videoen ses Adnan Rashid, der instruerer en gruppe selvmordsbombere i diverse øvelser. Rashid, der en gang tidligere har forsøgt at dræbe den tidligere pakistanske præsident, har siddet i fængsel, men det lykkedes ham at flygte sidste år.

- Hvis ikke du overgiver dig, vil vi få ram på dig, når du mindst venter det, siger Adnan Rashid.

I videoen opfordrer han desuden andre lokale fra Balochistan-provinsen i Pakistan til at supporte Taleban.

Adnan Rashid har tidligere været såkaldt junior tekniker for det pakistanske luftvåben. I 2003 blev hant dømt til døden efter et mislykkedes mordforsøg på præsident Musharraf.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere