Bortført fransk familie er løsladt i Nigeria

Militærkilder oplyser, at den franske familie, der blev bortført i Cameroun, er blevet frigivet i Nigeria

Den franske familie, der tidligere på ugen blev bortført af en gruppe bevæbnede mænd i det nordlige Cameroun på grænsen til Nigeria, er blevet fundet i det nordlige Nigeria, oplyser en talsmand for Camerouns militær.

- Gidslerne har det efter omstændighederne godt, og de er nu i de nigerianske myndigheders varetægt, siger kilden, der ønsker at være anonym, til nyhedsbureauet AFP.

- De er blevet fundet efterladt i et hus i Dikwa i det nordlige Nigeria, tilføjer kilden.

Familien er sammen med nigerianske regeringsstyrker, oplyser den franske nyheds-tv-kanal BFM ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er endnu ingen detaljer om, hvordan de syv franskmænd - tre voksne og fire børn - er blevet fundet. Men oplysningerne om, at de er blevet fundet, bekræftes tirsdag formiddag af en fransk minister ifølge AFP.

Familien på syv var på udflugt i Waza-nationalpark i det nordlige Cameroun, tæt på grænsen til Nigeria, da de tirsdag blev bortført af en gruppe mænd på motorcykler. Bortførerne menes at tilhøre den nigerianske terrororganisation Boko Haram.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde tirsdag, at de syv bortførte turister var franske statsborgere i familie med hinanden. Han rettede mistanken mod en kendt "terroristgruppe" fra Nigeria. Han mente, at den stod bag bortførelsen.

- Det mest sandsynlige er nu, at de tilfangetagne er ført til Nigeria, sagde Hollande og understregede, at de efter alt at dømme var blevet bortført af en velkendt nigeriansk terroristgruppe. Han nævnte ikke Boko Haram ved navn.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere