Ni meldes dræbt af bomber i Bagdad

Mange er såret efter flere bombeangreb i fire shiamuslimske bydele af den irakiske hovedstad, siger politiet

Mindst ni mennesker er søndag dræbt ved en række bombeeksplosioner i shiamuslimske bydele i Bagdad, oplyser irakisk politi.

Flere end 30 andre blev såret, da bomberne røg i luften i bydelene Ameen, Sadr City, Habibiya og Qahira i den irakiske hovedstad.

Irak har på det seneste oplevet en stigning i selvmordsbomber, siden sunnimuslimer med tilknytning til al-Qaeda i starten af året begyndte at opfordre til den samme slags sekteriske vold, som skubbede Irak ud i borgerkrigslignende tilstande i 2006-2007.

Lørdag blev en højtstående irakisk efterretningsofficer og hans to livvagter dræbt af selvmordsbombemænd i officerens hjem i Mosul i det nordlige Irak.

Flere end 100 mennesker har alene i februar mistet livet i diverse angreb i Irak.

Spændingerne i det splittede land er taget til, nu da tusinder af sunnimuslimer i den vestlige del af Irak dagligt går på gaden i protest mod den shiamuslimske premierminister Nuri al-Maliki, der beskyldes for at undertrykke det sunnitiske mindretal.

Siden de sidste amerikanske styrker forlod Irak i december 2011, har oprørere i gennemsnit gennemført mindst et større angreb om måneden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere