Bombe dræber mindst 79 personer i Pakistan

Dødstallet efter eksplosionen af en bombe i den pakistanske by Hazara er ifølge politiet steget til 79

Mindst 79 personer er blevet dræbt og flere hundrede personer menes at være såret af en fjernstyret bombe, der eksploderede i byen Hazara i det vestlige Pakistan tæt på grænsen til Afghanistan lørdag eftermiddag.

Det oplyser det pakistanske politi ifølge nyhedsbureauet AFP tidligt søndag morgen lokal tid, efter bombeangrebet, der lørdag hærgede den oprørsramte sydvestlige del af Pakistan.

- Vi har bjærget flere lig ud fra ruinerne af den sammenstyrtede bygning. Antallet af dræbte er nu steget til 79, siger politiofficer Wazir Khan Nazir, mens redningsarbejdere kiggede efter overlevende i ruinerne.

- Bomben var fjernstyret, og alle de døde er fra det shiamuslimske samfund, siger politiofficeren Wazir Khan Nasir fra provinsen Quetta til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge nyhedsbureauerne var der både kvinder og børn blandt de døde og tilskadekomne. Videooptagelser viser, hvordan skyer af sort røg omgiver politifolk, der haster til de døde og kvæstede.

- Vi frygter flere ofre. Vi har erklæret katastrofetilstand på sygehusene, siger provinsindenrigsminister Akbar Hussain Durrani til AFP. Han tilføjede, at bomben var placeret tæt ved en bærende søjle i en basarbygning.

Myndighederne og øjenvidner siger, at en rasende menneskemængde samlede sig omkring bombeområdet, og de forhindrede i begyndelsen redningsmandskab, politi og journalister i at nå frem til stedet.

Bomben var ifølge politiet rettet udelukkende mod shiamuslimer i Hazara, som ligger i udkanten af byen Quetta i den olierige Baluchistan-provins.

Det seneste års tid er spændingerne taget til mellem flertallet af sunnimuslimer og mindretallet af shiamuslimer, som udgør en femtedel af Pakistans 180 millioner indbyggere.

Indtil videre er der ingen, der har påtaget sig skylden for lørdagens bombe i Hazara.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere