Nordkorea truer med nye atombomber

Det internationale samfunds fordømmelse af den nylige atomprøvesprængning får ikke Nordkorea til at vende om

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Nordkorea er langt fra færdig med at eksperimentere med atomprøvesprængninger og raketopsendelser.

Således har ledende politikere i det lukkede styre fortalt deres samarbejdspartnere i Kina, at man er klar til at følge stærkt op på landets tredje atomprøvesprængning, som blev foretaget tidligere på ugen.

Hele to nye sprængninger kan komme på tale i bestræbelsen på at presse USA til at indlede diplomatiske forhandlinger med styret i Pyongyang, oplyser en kilde med tætte forbindelser til regeringen i begge lande, skriver Reuters.

- Det hele er klar. En fjerde og en femte atomprøvesprængning og en raketopsendelse kan blive gennemført snart - sandsynligvis dette år, siger kilden og tilføjer, at en fjerde sprængning kan blive betydeligt større end den forrige.

Det isolerede regimes tredje atomprøvesprængning har medført global fordømmelse og en direkte advarsel fra USA om, at man både ser eksperimentet som en trussel og en provokation.

- Testen vil blive gennemført, medmindre Washington afholder samtaler med Nordkorea og forlader den politik, Pyongyang ser som et forsøg på at gennemtvinge et regimeskifte i landet, siger kilden.

Nordkorea gentager desuden sit ønske om indgåelsen af en endelig fredsaftale med USA.

USA og Sydkorea er teknisk set fortsat i krig med Nordkorea, efter at Korea-krigen endte med våbenhvile i 1953.

FN's Sikkerhedsråd fordømte øjeblikkeligt Nordkoreas atomprøvesprængning og arbejder på at iværksætte "passende tiltag".

Sanktionerne omfatter i dag både våbensanktioner og finansielle sanktioner samt forbud mod handel med materialer og teknologi, der kan bruges i produktion af masseødelæggelsesvåben.

Det amerikanske finansministerium har desuden forbudt amerikanske selskaber at handle med Nordkorea, mens Japan har forbudt import og eksport af varer til og fra Nordkorea.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere