Bevæbnet gruppe bortfører 100 civile i Syrien

Flere end 100 civile i Syrien er blevet bortført af en bevæbnet gruppe, siger menneskerettighedsorganisation

En gruppe bevæbnede personer har bortført flere end 100 civile i den syriske provins Idlib. Der er tale om to bortførelser foretaget samme dag, fortæller et menneskerettighedsorganisation fredag.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at bortførelserne i den nordvestlige provins fandt sted tirsdag.

Den ene gruppe på omkring 70 kvinder og mænd var på vej i fire minibusser til en større by i provinsen, da de blev bortført tæt ved en militær kontrolpost af bevæbnede mænd, der er tilhængere af præsident Bashar al-Assads regime.

Observatoriet siger, at bortførerne er fra den shiamuslimske landsby Al-Fua og Kafraya, mens passagererne kom fra de sunnimuslimsk-dominerede byer Saraqeb, Sarmin og Binnish.

Nogle timer før blev en anden gruppe på omkring 40 personer - heraf flest kvinder og børn - bortført i samme område, siger observatoriet.

- Jeg frygter en stigning af sekteriske bortførelser. Sådanne handlinger er til skade for revolutionen, siger Rami Abdel Rahman fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

FN anslår, at op mod 70.000 personer indtil videre er blevet dræbt i den syriske konflikt, der begyndte for omkring 23 måneder siden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere