Fransk militær desarmerer kæmpebombe i Mali

Franske styrker i Mali har desarmeret en 600 kilo tung hjemmelavet bombe i det krigshærgede Mali.

Franske soldater kan onsdag have afværget en voldsomt ødelæggende bombeeksplosion i centrum af Malis største by, Gao, der den seneste tid har været mål for adskillelige angreb udført af islamiske oprørere.

Nyhedsbureauet AFP rapporterer således, at franske styrker onsdag har desarmeret en hjemmelavet bombe på ikke mindre end 600 kilo.

Bomben, som var lavet af fire metalrør fyldt til randen med 600 kilo sprængstof og forbundet med ledninger, lå i gården ved et forladt hus. Der blev ligeledes fundet flere små bomber på stedet, oplyser en korrespondent fra nyhedsbureauet AFP.

Gao blev i sidste måned generobret af franske og maliske styrker, der dermed fortrængte de militante islamister, der havde indtaget byen.

AFP-korrespondenten oplyser, at pladsen er tæt på et hotel, hvor mange udenlandske journalister opholder sig.

Selv om de væbnede islamister er tvunget i defensiven, advarer de franske styrker om, at der fortsat er "lommer af militante grupper", der gør modstand.

Styrkerne kæmper side om side for at sikre byerne i området og forfølge de islamistiske oprørere op i bjergene i det nordøstlige Mali.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere