Bin Laden-skytten frygter al-Qaedas hævn

Tidligere Navy Seal, der dræbte Osama bin Laden, fik tilbudt ny identitet som ølkusk

Osama bin Laden blev dræbt, da amerikanske elitesoldater stormede hans skjulested i Pakistan i maj 2011. (Foto: AP)
Osama bin Laden blev dræbt, da amerikanske elitesoldater stormede hans skjulested i Pakistan i maj 2011. (Foto: AP)

En tidligere amerikansk elitesoldat, der trykkede på aftrækkeren og dræbte Osama bin Laden, siger, at han frygter, at al-Qaeda vil finde frem til hans kone og to børn og hævne drabet på terrorlederen.

- Han var jo deres profet, siger den tidligere soldat, der i et opsigtsvækkende interview i magasinet Esquire kun er identificeret som The Shooter, 'Skytten'.

Han fortæller, at det amerikanske militær efter missionen advarede ham om, at hans liv nu kunne være i fare. Han blev derfor tilbudt ny identitet, når han vendte hjem til USA.

- De tilbød mig et job som ølkusk i Milwaukee. Det var et slags vidnebeskyttelsesprogram, som havde jeg sladret om mafiaen, fortæller han.

Læs: Ny film om jagten på bin Laden

Han afslog tilbuddet, da han ikke var parat til at droppe forbindelsen til venner og familie. I stedet har han lært sin kone og sønner at forsvare sig, hvis de skulle blive angrebet, mens han ikke er hjemme.

- Jeg har lært hende, at hun skal lægge børnene i badekarret og sætte sig op ad en væg og affyre en shotgun. Hun skal kunne forsvare sig selv, ind til politiet ankommer.

Familien har desuden pakket en overlevelsestaske med mad, tøj og våben, hvis de er nødt til at tage flugten med kort varsel.

Læs: Her er al-Qaedas nye verdenskort

'Skytten', der i 2012 forlod det amerikanske militær efter 16 års tjeneste, deltog i hundreder af hemmelige missioner i Irak og Afghanistan med eliteenheden Navy Seal Team Six.

Han blev håndplukket til den berømte mission, der skulle gøre en ende på verdens mest eftersøgte terrorist, der havde stået bag en lang række angreb mod Vesten.

Missionen fandt sted natten til den 2. maj 2011 i Abbottabad, Pakistan, hvor bin Laden med koner og børn og et par betroede livvagter holdt sig skjult i et ejendomskompleks.

Læs: Sandheden om bin Laden-aktionen

'Skytten' fortæller, at han skød Osama bin Laden i panden med tre skud, da han fik øje på ham gennem nattekikkerten.

- I dét sekund skød jeg ham to gange i panden. Bap! Bap! Anden gang mens han faldt omkuld. Han krøllede sammen på gulvet foran sin seng, og jeg skød ham igen. Bap! Samme sted.

- Han var død. Bevægede sig ikke. Hans tunge hang ud af munden. Jeg så ham tage sit sidste åndedrag.

Læs: Navy Seal-bog: Det handler om penge

Men 'skytten' fortæller, at medaljen også har en bagside. Han siger, at han har haft svært ved at få det hele til at hænge sammen, siden han forlod militæret.

Han har gigt, øjenskader, kroniske smerter og diskusprolaps. Han modtaget ikke militærpension, fordi han ikke fuldførte kravet om 20 års tjeneste. Desuden udløb hans sygeforsikring samme dag, som han forlod militæret.

- Jeg skal stadig betale de samme regninger, som da jeg var i flåden. Jeg ønsker bare at betale de regninger og tage mig af mine børn og arbejde, siger han i interviewet med Esquire.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere