TV: Nordkorea bekræfter atomprøvesprængning

Nordkorea bekræfter, at landet har gennemført en underjordisk atomprøvesprængning. Det rapporterer det statslige nyhedsbureau, KCNA.

Nordkorea bekræfter nu at de har foretaget en atomprøvesprængning.

Forsvarsministeriet i Sydkorea meddelte tidligere, at sprængningen havde en styrke på seks til syv kiloton. Til sammenligning havde USA’s atombombe mod Hiroshima en sprængkraft på 15 kiloton.

Nordkoreanerne har nu selv bekræftet, at der vitterligt er tale om en atomprøvesprængning.

Spekulationerne om en sprængning startede da et unaturligt jordskælv med rystelser, der er målt til 4,9, natten til tirsdag dansk tid fandt sted i Nordkorea, lyder det fra USA’s Geologiske Overvågningscenter (USGS).

Jordrystelserne fandt sted i en dybde på blot én kilometer i et område, der normalt ikke har seismisk aktivitet, og hvor det stalinistiske styre tidligere har gennemført prøvesprængninger - i 2006 og 2009.

CNN’s korrespondent i den sydkoreanske hovedstad, Seoul, siger, at ’hvis man lægger de forskellige oplysninger sammen, må man formode, at der har fundet en prøvesprængning sted’.

Rystelserne fandt sted klokken 11.57 lokal tid i Nordkorea.

Det internationale samfund har gentagne gange advaret og straffet det nordkoreanske regime med sanktioner for deres atomprogram.

Regimet i hovedstaden Pyongyang sagde i januar, at man var ved at planlægge en tredje atomprøvesprængning og flere affyringer af langdistanceraketter, og at landets fjende hedder USA.

- Vi vil ikke lægge skjul på det faktum, at de forskellige satellitter og langdistanceraketter, som vi vil affyre, og atomtesten på højt niveau, som vi vil foretage, er rettet mod USA, lød det fra det øverste militære organ i det hermetisk lukkede land.

De to atomprøvesprængninger, som Nordkorea tidligere har gennemført, er begge blevet foretaget én til tre måneder efter, at landet har affyret en raket, der kan medbringe atomvåben. Det er også tilfældet denne gang.

Satellitbilleder har afsløret, at det nordkoreanske styre har været i færd med forberedelser i byen Punggye-ri i den nordøstlige det af landet, hvor landets to tidligere atomprøvesprængninger fandt sted i 2006 og 2009.

1 af 2 
2 af 2 (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere