Bombe dræber ni ved tyrkisk-syrisk grænse

Ni personer meldes dræbt, efter at en bilbombe er eksploderet tæt ved den tyrkisk-syriske grænse

Ni personer meldes dræbt og mindst 30 er såret, efter at en bilbombe er eksploderet tæt ved den tyrkisk-syriske grænse i byen Reyhanli, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

En syrisk indregistreret bil menes at have været centrum af eksplosionen, siger borgmesteren i byen, Hüseyin Sanverdi. Det er dog endnu ikke endeligt klart, hvad der har forårsaget eksplosionen.

- Vi ved ikke, om der er tale om en selvmordsbombe, eller om en bil, der smuglede benzin over grænsen, eksploderede, siger en embedsmand til nyhedsbureauet Reuters.

Mange ambulancer er blevet sendt til ulykkesstedet ved Cilvegöszü-grænseovergangen i den sydlige provins Hatay.

Man frygtede først, at der var tale om et angreb med mortergranater, men det viste sig ikke at være tilfældet.

- Det var ikke et luftangreb. Eksplosionen kom fra en bil, men vi kan endnu ikke præcist sige, hvad der forårsagede den. Der er helt sikkert døde og sårede, oplyser lokale embedsmænd ifølge nyhedsbureauet.

En embedsmand fra det tyrkiske udenrigsministerium bekræfter eksplosionen og tilføjer, at den har udløst en stor brand, der ødelagde i omegnen af 15 biler.

Det menes, at bilen har holdt på en parkeringsplads fyldt med lastbiler klar til at køre til det borgerkrigshærgede Syrien med humanitære forsyninger.

Eksplosionen kommer kun 10 dage, efter at en selvmordsbomber angreb den amerikanske ambassade i Ankara og dræbte en tyrkisk sikkerhedsvagt og sårede tre andre.

Dette angreb var angiveligt udført af en tyrkisk mand med tilknytning til en marxistisk-leninistisk gruppe.

Mandagens eksplosion kom også mindre end tre uger, efter at Nato har sat det første af seks Patriot -raketbatterier op i Tyrkiet for at beskytte landets luftrum mod trusler og angreb fra det borgerkrigshærgede naboland.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere