Nato-general overtager styrkerne i Afghanistan

Kommandoen over soldaterne i den Nato-ledet Isaf-styrke er nu formelt overdraget til amerikansk general

Den amerikanske general Joseph Dunford har søndag formelt overtaget ledelsen af Nato-styrkerne i Afghanistan. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den amerikanske general overtog kommandoen over Isaf-styrken ved en ceremoni i Afghanistans hovedstad, Kabul. Ceremonien foregik under streng bevogtning.

Dunford bliver formentlig den sidste leder af Isaf-styrken, da Nato trækker sine styrker ud af Afghanistan ved udgangen af 2014.

Dunford, der i sin tid som militærleder i Irak fik kælenavnet "Fighting Joe", bliver den femte general under præsident Barack Obama, der får lederskabet i Afghanistan.

Joseph Dunford overtager jobbet efter general John Allen, der bliver Natos nye militære leder i Europa som afløser for den amerikanske admiral James Stavridis. I et interview til BBC insisterer John Allen på, at indsatsen i Afghanistan går i den rigtige retning.

- Jeg mener, vi er på rette vej til at vinde, siger John Allen til BBC.

Afghanske soldater og politifolk overtager selv ansvaret for kampen mod militante oprørere fra Natos 100.000 tropper ved udgangen af næste år.

I løbet af 2012 blev 60 udenlandske soldater dræbt, og det har skabt mistillid mellem afghanerne og Nato-styrkerne. Det kan gå hen og forsinke opgaven med at træne lokale afghanere til, at de selv kan overtage sikkerhedsansvaret efter 2014.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere