Snestormen Nemo kræver adskillige menneskeliv i USA

Den massive snestorm har paralyseret store dele af USA's østkyst, og flere personer er omkommet

NBC News sætter dødstallet højere og rapporterer, at mindst ni er omkommet i forbindelse med det rasende uvejr. (Polfoto/Demotix/M. SCOTT BRAUER)
NBC News sætter dødstallet højere og rapporterer, at mindst ni er omkommet i forbindelse med det rasende uvejr. (Polfoto/Demotix/M. SCOTT BRAUER)

Det nordøstlige USA forsøger nu at grave sig fri fra snemasserne og få overblik over ødelæggelserne efter mammut-stormen, der går under navnet Nemo, som har kappet strømmen til omkring 700.000 hjem og virksomheder.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at mindst fem mennesker har mistet livet som følge af det voldsomme vejrsystem. NBC News sætter dødstallet højere og rapporterer, at mindst ni er omkommet i forbindelse med det rasende uvejr.

Det gælder blandt andre en 73-årig mand, som gled og blev fundet død foran sit hjem lørdag. Det gælder også en 11-årig dreng, som forsøgte at holde varmen inde i en personbil, men døde af forgiftning fra motoren, der kørte i tomgang.

Flere end 2000 flyafgange blev lørdag aflyst som følge af den kraftige snestorm, som blæste med vindstød af orkanstyrke og har strakt sig fra Atlanterhavskysten og langt ind i landet.

Stormen er dog taget af flere steder, herunder i millionbyen New York, hvor de store lufthavne er begyndt at åbne for flytrafik igen. Det varer dog noget endnu, før det nordøstlige USA, landets mest tætbefolkede region, er normal igen.

Der var lørdag fortsat kørselsforbud i Massachusetts, hvor snestormen lod over en halv meter sne falde i Boston. I Connecticut er et delvist kørselsforbud også fortsat i kraft.

Jernbaneselskabet Amtrak har sagt, at trafikken mellem New York og Boston fortsat ikke er i drift, mens togene mellem New York og hovedstaden Washington DC kører.

Nyhedsbureauet TT skriver, at 25 millioner indbyggere i USA direkte eller indirekte er påvirket af stormen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere