Er dette USA hemmelige dronebase?

USA's hemmelige dronebase i Saudi-Arabien er med al sandsynlighed blevet afsløret på Microsofts korttjeneste Bing Maps

Amerikanske medier kunne tidligere på ugen afsløre, at USA har en hemmelig dronebase i Saudi-Arabien, hvorfra de kan sende de ubemandede bombefly på togter i Mellemøsten. Basen blev bygget for to år siden, og havde sit jomfrubombetogt i september 2011: Et angreb på amerikanskfødte Anwar al-Awlaki, som havde sluttet sig til en al-Qaida-glad organisation i Yemen.

Men den hemmelige base er nu efterhånden ikke så hemmelig længere, efter at Wired med al sandsynlighedf har spottet basen på den amerikanske teknologigigant Microsfts korttjeneste Bing Maps.

Se basen på Bing Maps her!

Basen er placeret milevidt fra motorvej og endnu længere væk fra beboelse, så der er i hvert fald ikke tale om lufthavn til turister. Oppefra kan man se, at basen indeholder tre hangarer, der er rigeligt store til opbevaring af amerikanske drone-fly. Hangarerne er en anelse større men har samme form som dem på en lignende base i Afghanistan.

Se også: Ni dræbt af drone i Pakistan

Og tidligere amerikanske efterretningsofficerer bekræfter, at 'de er temmelig sikre på, at der er tale om den base, der blev afsløret tidligere på ugen'.

- Jeg tror, det er den base, som USA bruger til at flyve droner ind i Yemen, siger en officer.

- Den er placeret i det østlige Saudi-Arabien, nær Yemen, hvor de slemme fyre skulle hænge ud. Og hangarerne er udformet på samme måde, som vi tidligere har set, når amerikanske droner er involveret.

Basens placering er i øvrigt sløret på Google Maps.

Ifølge Kontoret for dybdeborende journalistik er mellem 2627 og 3457 mennesker blevet dræbt ved amerikanske droneangreb siden 2004. Op mod 900 af de dræbte er civile.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere