Kerry: USA overvejer næste skridt i Syrien

Vi er ved at evaluere situationen i Syrien, siger USA's nye udenrigsminister

USA overvejer for øjeblikket, hvilke skridt det skal tage for at få afsluttet konflikten i Syrien, siger landets nye udenrigsminister, John Kerry, der mener, at "sker alt for mange drab i den 22 måneder lange krig".

- Der er for mange, der bliver dræbt, og der er for meget vold. Det er klart, at vi ønsker at finde en vej frem, siger Kerry, som kalder situationen "meget kompliceret og meget farlig."

- Vi er ved at evaluere det nu. Vi undersøger hvilke skridt, der kan tages diplomatisk, hvis der er nogen, siger han.

Udtalelserne fra Kerry kommer efter, at det Hvide Hus har forsvaret dets beslutning om at afvise forslag om at bevæbnede oprørerne i Syrien.

Kerry afviste at kommentere de beslutninger, som er truffet, før han tiltrådte som udenrigsminister for en uge siden, og han understreger blot, at han ønsker at se bevægelse fremad.

Den amerikanske forsvarsminister Leon Panetta erkendte torsdag for første gang, at Pentagon støttede forslag om at bevæbne syriske oprørere, der kæmper mod præsident Bashar al-Assad.

Idéen blev første gang lanceret af tidligere udenrigsminister Hillary Clinton, som havde private møder med David Petraeus, den daværende CIA-chef, i sommeren i 2012, hvor kampene rasede i Syrien.

De foreslog Det Hvide Hus at sende våben til oprørerne og hjælpe med uddanne og træne oprørshæren, skrev avisen The New York Times for få dage siden med, henvisning til kilder i Obama-administrationen.

Men præsident Barack Obamas administration var bekymret for følgerne af våbenleverancer til landet og afviste idéen. I stedet leverer Washington humanitær hjælp.

Panetta og forsvarschefen Martin Dempsey erkendte over for Senatets særlige militære udvalg, at de begge havde støttet idéen om at sende våben.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere