Syriske oprørere trænger dybt ind i Damaskus

Oprørere angriber regeringshæren tæt ved centrum i Syriens hovedstad og forstærker presset på præsident Assad

Syriske oprørsstyrker er rykket tæt på centrum i Damaskus efter de hidtil mest intensive kampe med regeringsstyrker i den syriske hovedstad onsdag og natten til torsdag.

Det siger aktivister og tilføjer, at målet er at komme helt frem til "hjertet" af Damaskus.

Flyangreb og tungt artilleri har hidtil forhindret oprørerne i at komme ind i Damaskus' centrum fra deres positioner i udkanten af byen.

Men ifølge oprørernes egne oplysninger er de nu rykket ind til bydelen Jobar ikke langt fra det centrale Abbasid torv.

- Vi har flyttet kampen ind i Jobar. Det er her, de hårdeste kampe finder sted, siger Islam Alloush fra oprørsgruppen Islam Brigaden.

Indbyggere i området siger, at kampene tog til i styrke onsdagen igennem, og at der var kampfly i luften, der bombede oprørernes formodede stillinger.

Der er også rapporter om adskillige granatnedslag, og hæren har udstationeret kampvogne og artilleri centrale steder i Damaskus centrum.

De hårde kampe i hovedstaden er bekræftet af statskontrollerede medier, der hævder, at oprørerne er tvunget i defensiven. Oprørerne siger omvendt, at de har gjort betydelige fremskridt.

Sideløbende med de hårde kampe har oppositionslederen Moaz al-Khatib tilbudt præsident Bashar al-Assad-styret en "dialog" og eventuelt direkte fredsforhandlinger.

Al-Khatib har samtidig givet Assad-styret en frist til på søndag til at frigive alle kvindelige fanger som et tegn på, at han ønsker forhandlinger.

Irans udenrigsminister, Ali Akbar Salehi, sagde onsdag, at Assad-styret måske er parat til at svare positivt på tilbuddet om fredsforhandlinger. Iran er Syrien nærmeste allierede i regionen.

Den 22 måneder lange opstand mod Assad har kostet mindst 60.000 mennesker livet, vurderer FN.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere