Franske styrker i voldsomme kampe i det nordlige Mali

Kampene i Mali fortsætter, men den franske forsvarsminister sværger at komme islamisterne til livs

Den franske forsvarsminister, Jean Yves Le Drian, svor onsdag, at franske og maliske tropper vil jage og udrydde de islamiske militante, der befinder sig omkring den maliske by Gao.

Samtidig bekræftede han, at franske og maliske styrker tirsdag var i voldsomme sammenstød med islamistiske militante nær byen, hvor oprører stadig huserer.

- Der var sammenstød i går omkring Gao, siger Le Drain til en radiostation onsdag.

- Så snart vores tropper, støttet af maliske styrker, begyndte at patruljere rundt i byen, som vi egentlig har overtaget, mødte de tilbageværende islamistiske grupperinger, som stadig gør modstand, tilføjer han.

Ministeren lægger dog en klar fremadrettet linje.

- Vi vil komme efter dem. Vi er i færd med at sikre de byer, vi har været i stand til at overtage sammen med de maliske styrker. Islamisterne omkring Gao brugte raketter til angrebet i går, siger han.

Som kommentar til, at flere hundrede islamistiske oprørere er blevet dræbt under tirsdagens kampe siger forsvarsministeren:

- Det her er en virkelig krig med signifikante tab, men jeg vil ikke gå ind i en regnskabsmæssig øvelse.

Konna og Gao var indtil den franske intervention i Mali i sidste måned under islamisternes kontrol.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde i weekenden under et besøg i Mali, at de franske styrker vil blive trukket ud af landet, når de militante islamister ikke længere udgør nogen trussel mod regeringen og det maliske folk.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere