Israel hindrer terrorangreb nær Sinai

Israels militær siger, at det forhindrede "et meget stort terrorangreb," da militante blev dræbt nær Sinai.

Tre bevæbnede militante trængte fredag ind i Israel fra Egypten og dræbte en israelsk soldat, inden de selv blev beskudt og dræbt, oplyser det israelske militær, som siger, at palæstinensere fra Gaza har stået bag lignende angreb tidligere.

En talskvinde for det israelske militær siger, at israelerne forhindrede "et meget stort terrorangreb."

Israels militære radio siger, at skudvekslingen fandt sted nær Har Harif, et område 20 kilometer sydvest for den israelske ørkenby Mitzpe Ramon.

Ifølge det israelske militærs radio var formodede oprørere i færd med at gennemføre et angreb i området, da de blev dræbt.

De dræbtes nationalitet er endnu ikke oplyst.

- De tre væbnede terrorister kom ind i Israel fra Sinai, siger hærens talskvinde, Avital Leibovich. Hun siger, at alle tre blev dræbt.

- De var alle velbevæbnede og velforberedte. De bar selvmordsbælter, siger hun.

Egyptiske sikkerhedskilder siger, at en af de militante blev dræbt, da en bombe, som han havde på sig, eksploderede, mens de to andre blev skudt af Israels militær.

Sikkerheden ved grænsen mellem de to lande er blevet skærpet i de seneste 18 måneder, hvor en bølge af lovløse er skyllet hen over Sinai, efter at Egyptens veteranleder Hosni Mubarak er blevet fjernet.

I juni angreb militante israelske biler og dræbte en israeler. I august infiltrerede en anden militant gruppe Israel fra Sinai og dræbte otte israelere ved en serie af bagholdsangreb.

Israel kræver, at styret i Egypten griber ind over for militante fra Gaza, som bruger Egyptens Sinaiørken som udgangspunkt for angreb på Israel.

Israelerne er begyndt at opføre en massiv jernbarriere langs grænsen til Sinai.