Her går Kentucky Fried Chicken op i røg

Amerikansk fastfoodrestaurant nedbrændt i protest over Muhammed-film

Rasende demonstranter smadrer Kentucky Fried Chicken i Libanon og sætter ild til den amerikanske restaurant. (Foto. AP)
Rasende demonstranter smadrer Kentucky Fried Chicken i Libanon og sætter ild til den amerikanske restaurant. (Foto. AP)

Demonstranter i Libanon rettede fredag deres vrede over en kontroversiel Muhammed-film mod den amerikanske fastfoodkæde Kentucky Fried Chicken, der blev stukket i brand.

Forinden havde de cirka 300 demonstranter, der var bevæbnet med køller og sten, stormet restauranten og smadret stole, borde og vinduer.

Billeder fra Associated Press viser, at sort røg står ud af restauranten, mens rasende demonstranter slår løs på facaden med lange jernstænger.

Politifolk forsøgte at stoppe demonstranterne med varselsskud og tåregas. En demonstrant blev ifølge Reuters dræbt, mens 12 politifolk blev såret af stenkast.

Den amerikanskproducerede Muhammed-film 'Innocence of Muslims' har de seneste døgn fået rasende menneskemængder til at angribe amerikanske ambassader og konsulter i en række muslimske lande.

Læs: Aarhus-imam maner til besindighed

SE TV: Muhammed-protester spreder sig

Demonstrationen i Libanon kommer samme dag, som pave Benedikt XVI indleder et tredages besøg i landet. Men pavens budskab om, at kristne og muslimer bør søge forsoning, har svære kår i disse dage.

- Ud med paven. Vi vil ikke finde os i flere fornærmelser, råbte demonstranterne blandt andet.

De voldsomme protester begyndte tirsdag i Egypten og Libyen, hvor det amerikanske konsulat i Benghazi blev stormet. USA's ambassadør, Chris Stevens, og tre andre ansatte mistede livet.

Tysk ambassade i brand
Efter fredagsbønnen var der demonstrationer i blandt andet Nigeria, Libanon, Yemen, Pakistan, Egypten og Tunesien.

I Sudan kom det til sammenstød mellem politi og demonstranter, da 10.000 mennesker forsøgte at nå frem til USA's ambassade uden for hovedstaden Khartoum.

Få timer forinden havde den samme gruppe demonstranter ladet deres vrede over den anti-islamiske film gå ud over den tyske og den britiske ambassade.

1 af 4 (Foto: AP)
2 af 4 (Foto: AP)
3 af 4 Ud med paven, råber demonstranterne i Libanon. (Foto: AP)
4 af 4 Rasende demonstranter smadrer Kentucky Fried Chicken i Libanon og sætter ild til den amerikanske restaurant. (Foto. AP)
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen