Syrien styrtbløder: 1.600 dræbte på en uge

Konflikten i Syrien er mere blodig end nogensinde, oplyser FN

Over det meste af Syrien har de kraftige bombardementer forårsaget, at mere end to millioner syrere er uden tag over hovedet. (Foto: AP)
Over det meste af Syrien har de kraftige bombardementer forårsaget, at mere end to millioner syrere er uden tag over hovedet. (Foto: AP)

Bombefly, bilbomber og geværsalver har i månedsvis været den brutale hverdag for de syriske indbyggere, der i øjeblikket oplever borgerkrig.

Men på trods af verdenssamfundets fortsatte fordømmelser af begivenhederne, viser parterne ingen tegn på at trappe konflikten ned.

Læs også: General: Aleppo er vores om 10 dage

Tværtimod er borgerkrigen ifølge FN mere blodig end nogensinde.

Således er hele 1.600 mennesker blevet dræbt over den seneste uge, oplyser FN – heriblandt adskillige kvinder og børn. Og alene i går skulle næsten 250 syrere have mistet livet – blandt andet ved ved sammenstød i storbyen Aleppo og et flyangreb mod byen Al-Bab.

Ifølge Røde Kors' internationale talsmand, Peter Maurer, er situationen så alvorlig, at det er umuligt for nødhjælpsorganisationerne at nå frem med livsvigtig nødhjælp.

- Der er fortsatte konflikter i Aleppo og Homs, der gør det umuligt for os at nå de mennesker, der har brug for os. De befinder sig i de området, hvor kampene finder sted. Det er anspændt situation, der hele tiden udvikler sig, siger han til britiske BBC.

Læs også: Syrisk kampfly har dræbt 18 ved et angreb

Udover de mange dræbte og nødstedte er hele 100.000 syrere desuden flygtet fra det borgerkrigsramte land ifølge de seneste bulletiner fra FN - alene i august måned. Det er det højeste antal siden konflikten startede tilbage i 2011.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen