En død i flammerne i danskerparadis

Død mand var blevet evakueret, men vendte selv tilbage til flammerne

En dansker i det brandhærgede område på Costa del Sol fortæller til ekstrabladet.dk, at det i nat mest mindede om et vulkanudbrud. (Privatfoto)
En dansker i det brandhærgede område på Costa del Sol fortæller til ekstrabladet.dk, at det i nat mest mindede om et vulkanudbrud. (Privatfoto)

En er død, to er hårdt kvæstet og flere tusinde er fortsat evakakueret, mens branden på Costa del Sol i Spanien fortsat hærger.

Det skriver den landsdækkende spanske avis El Periodico.

Død mand var blevet evakueret
Redningsfolk har fredag morgen fundet liget af en mand i det brandhærgede område ved den sydspanske by Marbella.

Ifølge lokale myndigheder var den nu afdøde mand tidligere blevet evakueret fra byen Ojén sammen med en anden person. Man leder nu i området, hvor liget af manden er blevet fundet, efter den anden person. Han frygtes sammen med den afdøde at have vendt tilbage til farezonen.

Læs også:

En voldsom brand hærger Costa del Sol i Andalusien. Her har flammerne fået fat i bjerget og er på vej bag om Mijas Golf - en af de mest populære golfbaner på Costa del Sol, hvor mange skandinavere tilbringer ferien eller otiummet. (Foto: Rina Trap) Krig & katastrofer - 31. aug. 2012 - kl. 10:02 Danskerparadis på solkysten brænder

Se videooptagelser fra branden i tv-klippet over artiklen

Derudover meldes der om fem kvæstede - to af dem alvorligt - i branden, som siden i går har ædt sig igennem et stort område af den sydspanske region Andalucien, som er et stort tilløbsstykke for blandt andet danskere.

Ægtepar stærkt forbrændt
En kvinde på 58 år og hendes mand, hvis alder endnu er ukendt, blev hertil morgen bragt med helikopter fra Hospital Costa del Sol de Marbella til Hospital Carlos Haya i Madrid for at blive behandlet for alvorlige forbrændinger.

De er blevet forbrændt af anden og tredjegradsforbrændinger på 65 procent af kroppen.

Læs også:

En brand i bjergene over turistmagneten Costa del Sol har siden i går hærget et stort område i Andalusien i Spanien. (Privatfoto) Krig & katastrofer - 31. aug. 2012 - kl. 12:09 Dansker om brand i turistparadis: Det lignede et vulkanudbrud

Mor og børn forsøgte at gemme sig i grotte
En mor og hendes to børn, som først blev meldt savnede, er blevet indlagt på Hospital Costa del Sol de Marbella med skader, som de fik efter de forsøgte at søge tilflugt fra flammerne i en grotte ved Ojén.

Branden opstod torsdag ved 19-tiden i Coín i bjergene bag Marbella. Den bredte sig hurtigt til Alhaurín el Grande og videre til Mijas, Ojén og Elvíria.

Årsagen til branden er fortsat ukendt.

Er du blevet evakueret, er du berørt af branden, eller bor du i området? Så send en sms/mms til 1224 (alm. SMS-takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen