Hængt ud for 3F-hacking

It-ekspert fra Vejle afviser beskyldninger fra hackergruppen Anonymous

Rico Raja forstår ikke, hvorfor han er udråbt som manden, der lagde 3F’s hjemmeside ned tidligere på sommeren. (Privatfoto)
Rico Raja forstår ikke, hvorfor han er udråbt som manden, der lagde 3F’s hjemmeside ned tidligere på sommeren. (Privatfoto)

Sommerens heftige debat i sagen om fagforbundet 3F’s blokade af Restaurant Vejlegården fik en hacker, angiveligt med navnet elan0r, til at lave et hackerangreb, der lagde fagforbundets hjemmeside ned i flere dage.

Ifølge hackergruppen Anonymous var hackeren den 29-årige vejlenser og it-konsulent Rico Raja. Gruppen offentliggjorde hans identitet, og mente han skulle være en del af hackergruppen. Nu tager han til genmæle:

- Jeg har ingen relation til noget af det eller nogen af dem overhovedet, siger Raja, da Ekstra Bladet fanger ham på mobilen.

Læs også:

Se også: Hackerangreb rammer 30.000 dagpengemodtagere

Og noget tyder på, han har ret. Politiet har ransaget hans hjem uden at finde noget mistænkeligt – hverken på hans computer eller playstation. Derfor er der ikke rejst sigtelse mod ham. Men forløbet har været ubehageligt:

- Det har ikke været sjovt på nogen måder. Især ikke, når man lige er blevet far i samme periode, siger Rico Raja og tilføjer:

Imødekommende politi

- Politiet har været professionelle og imødekommende under hele forløbet. Der har hele tiden været en tovejs-kommunikation.

Han er skyldig
Det er dog ikke alle, der mener, at Rico Raja er uskyldig.

Twitter-brugeren, faust @Anon_Denmark, skriver følgende på pastebin.com: ’da det sandsynligvis ikke har været det sværeste for elan0r at få en god ven til at fjerne sine filer, da han nok har været forberedt på at blive ransaget af politiet’.

Læs også: Se også: 3F: Står Saxo Bank bag hacking? 3F: Står Saxo Bank bag hacking?

Hvorfor Rico Raja udpeges som gerningsmand, kan han ikke svare på:

- Det ved jeg ikke, siger han og forklarer, at han generelt er neutral i konflikten om Restaurant Vejlegården.

Han tilføjer dog:

- Jeg kan godt forstå, at Vejlegården synes, det er skide træls. Det ville jeg også selv synes, hvis jeg havde en virksomhed ligesom deres.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen