Bilbombe dræber 27 i Damaskus

Antallet af dræbte efter angreb mod begravelsesoptog stiger. Oprørere beskylder regimet for at stå bag bomben

Syriens hovedstad, Damaskus, blev tirsdag ramt af en blodig bombeaktion. Antallet af dræbte efter angrebet er nu steget til 27, ifølge en aktivistgruppe. Tidligere blev antallet af dødsofre opgjort til 12.

Bomben eksploderede midt under et begravelsesoptog i Jaramana distriktet i den sydøstlige del af Damaskus ved en kirkegård kaldet Druze.

Eksplosionen var så kraftig, at facaden på en bygning er fuldstændig ødelagt, og mange andre bygninger er også voldsomt beskadiget.

En stor gruppe mennesker var ved at begrave to mænd, der blev dræbt under stridigheder i byen mandag.

Et vidne siger, at op mod 150 mennesker er såret. Andre siger, at flere af de dræbte er børn.

- Antallet af dræbte under begravelsen af to tilhængere af regimet er nu steget til 27, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Ifølge rettighedsgruppen var de to mænd tilhængere af præsident Bashar al-Assad, og de deltog i kampen mod oprørerne.

Oppositionsgruppen Syriens Nationale Råd anklager Assads regime for at stå bag bombeangrebet mod dets egne tilhængere. Angiveligt for at fjerne fokus fra regimets drab på flere hundrede mennesker i den forgangne uge i en forstad til Damaskus.

Samtidig fortsætter kampene mellem oprørere og regeringshæren andre steder i Damaskus og i storbyen Aleppo i den nordlige del af landet.

Kampene har ført til nye flygtningestrømme mod Tyrkiet, der tirsdag meddeler, at landet opretter fire nye flygtningelejre.

- Dermed bringer vi kapaciteten i vore flygtningelejre op på 120.000 mennesker. Men vi er i gang med planer om at øge kapaciteten, siger Mustafa Aydogdu, talsmand for Tyrkiets ministerium for det civile beredskab.

Han føjer til, at antallet af syriske flygtninge kan komme helt op på 200.000 i de kommende uger.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen