Far og søn redder 23 orkanofre

Desperate indbyggere søgte tilflugt på hustagene, da orkanen Isaac oversvømmede området

En familie og deres hund reddet fra deres oversvømmede hjem i Braithwaite i den amerikanske delstat Louisiana. (Foto: AP)
En familie og deres hund reddet fra deres oversvømmede hjem i Braithwaite i den amerikanske delstat Louisiana. (Foto: AP)

Jesse Shaffer greb sin båd og 53-årige far, Jesse Shaffer sr., og begav sig ud på en risikabel mission, da orkanen Isaac natten til onsdag oversvømmede New Orleans-forstaden Braithwaite i Louisiana.

25-årige Shaffer ønskede at hjælpe sine naboer, der var fanget i deres huse - og for mange nåede hjælpen frem i tide.

- Vi har reddet mindst 23 mennesker, inklusiv børn, siger Jesse Shaffer til avisen Times-Picayune.

Han fortæller, at folk i flere tilfælde var kravlet op på taget for at undslippe vandmasserne.

- På et tidspunkt reddede han en kvinde og hendes fem-måneder gamle baby fra et tag, bekræfter den lokale embedsmand, Billy Nungesser, over for avisen.

Nungesser tilføjer, at det var mørkt, da oversvømmelserne begyndte. Han mener derfor, at Jesse Shaffers lokalkendskab var afgørende for en hurtig redningsaktion.

Diger for milliarder
Orkanen Isaac ramte den amerikanske sydstat med vindstød på 130 kilometer i timen. Vandstanden steg og oversvømmede bolværket på en flere kilometer lang strækning syd for New Orleans.

Hjemmeværnet har sat alle kræfter ind på at evakuere indbyggerne i området, der for syv år siden blev ødelagt af orkanen Katrina.

De nye diger og bolværk er opført for milliarder af dollar efter orkankatastrofen i 2005 for at hindre oversvømmelser i New Orleans.

New Orleans-borgmester, Mitch Landrieu, har sagt, at han regner med, at der vil falde 250-400 millimeter regn i de næste timer. Samtidig oplyser myndighederne, at 500.000 mennesker har mistet strømmen som følge af uvejret.

1 af 2 Vandstanden steg med over tre meter, da bolværket i Braithwaite blev oversømmet. Hundreder af indbyggere er blevet evakueret fra deres hjem. (Foto: AP)
2 af 2 En familie og deres hund reddet fra deres oversvømmede hjem i Braithwaite i den amerikanske delstat Louisiana. (Foto: AP)
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen