38 meldes dræbt under kampe i Syrien

Mens Syrien løslader endnu et hold politiske fanger, har 38 mistet livet under nye sammenstød

38 personer, heriblandt seks medlemmer af sikkerhedsstyrkerne, er dræbt i løbet af et døgns kampe i det nordvestlige Syrien.

Kampene brød ud i byen Jisrash Shughur lørdag i forbindelse med begravelsen af en person, der havde deltaget i fredagens demonstrationer mod styret.

Ved begravelsen var over tusind mennesker samlet, hvilket fik sikkerhedsstyrkerne til at åbne ild mod dem, oplyser unavngivne aktivister.

10 blev dræbt lørdag og yderligere 28 søndag, oplyser Rami Abdel Rahman, der er leder af den syriske menneskeretsgruppe Syrian Observatory for Human Rights.

Oplysningerne stemmer overens med andre rapporter fra indbyggere i byen.

Han tilføjer, at dødstallet kan stige, idet politi og soldater fortsætter deres operationer i den nordvestlige provins Idlib.

Ifølge det statsstyrede nyhedsbureau Sana angreb bevæbnede grupper en politistation og militære barakker i området.

Syriens regering fastholder, at urolighederne, der brød ud i midten af marts, skyldes "væbnede terrorbander", der har opbakning fra islamister og udenlandske støtter.

Ikke desto mindre ser det ud til, at Syrien løslader endnu et hold politiske fanger - et skridt, der kommer knap en uge efter, at præsident Bashar al-Assad indførte en generel amnesti for politiske fanger.

- Siden amnestien er over 450 politiske fanger og samvittighedsfanger løsladt, hvoraf størstedelen er islamister og kurdere, oplyser Rami Abdel Rahman.

Menneskerettighedsgrupper siger, at over 1100 er dræbt og mere end 10.000 anholdt, siden demonstrationerne mod styret begyndte i midten af marts.