Her betyder revolutionen ingenting

De har mistet tre sønner: 27-årige Abdallah forsøgte at redde såret ven, men blev skudt af Det Muslimske Broderskab - kun halvandet år efter sin bror

Det er kun seks dage siden, at ægteparret el-Sinary mistede deres søn. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det er kun seks dage siden, at ægteparret el-Sinary mistede deres søn. (Foto: Jakob Jørgensen)

MOQATTAM, EGYPTEN (Ekstra Bladet): Det er kun seks dage siden, at ægteparret el-Sinary mistede deres søn. Den sidste af i alt tre, der var tilbage, vel at mærke. For da 27-årige Abdallah forsøgte at redde en såret kammerat ved at køre ham på hospitalet, blev han selv et offer i den revolutionskamp, som blussede op på årsdagen 30. juli for Mohamed Mursis indsættelse som præsident.

To riffel-projektiler borede sig ind i den unge buschaufførs hals og mave, da han var i færd med at hjælpe sin kammerat. Vennen, der var blevet skudt i benet, deltog i et angreb på Det Muslimske Broderskabs hovedkvarter i byen Moqattam ca. ti km fra centrum, og Abdallah ville hjælpe ham ind i sin minibus.

– Jeg bad ham om ikke at tage af sted, for jeg kunne mærke, der ville ske noget. Men Abdallah insisterede på at køre derned. Han var en god dreng.

Tynget af sorg

Lawahez Ali lader ordene falde med tungsind og tårer. Mindet om den sidste søn, hun har mistet i søndags, står kun alt for klart i erindring.

Syg og siddende på gulvet i den lille, ydmyge lejlighed i et af byens fattige kvarterer fortæller hun og manden Mahmoud tydeligt tyngede af sorg, hvordan to af deres sønner er blevet tilfældige ofre under kampen om magten i Egypten.

Abdallah faldt til jorden, som otte andre demonstranter gjorde den dag, da sikkerhedsfolk fra Det Muslimske Broderskab åbnede ild mod mængden.

I 15 minutter lå han, uden at kammeraterne kunne komme ham til hjælp.

– Jeg blev ringet op og hørte, at min søn var blevet skudt. Da jeg forsøgte at ringe til ham, blev der ikke svaret. Først anden gang blev den taget, men der var bare larm og kaos fra hospitalet. Så vidste jeg, at min søn var død, græder den 62-årige Mahmoud, der har budt Ekstra Bladet ind i sit hjem.

Mens parrets yngste søn blev dræbt i et slagsmål på gaden for præcis et år siden, blev den mellemste søn, Mohammed, også et offer for revolutionen. Som følge af det umiddelbare kaos efter Mubaraks exit 25. januar 2011 var gaderne overladt til lovløshed og uden politi.

Se også: Jeg har mine egne sorger Jeg har mine egne sorger

Mohammed døde, da han som andre mænd fra kvarteret forsøgte at beskytte bydelen mod tyve-raids fra organiserede kriminelle. Også han døde med en kugle i panden.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen