Ny video viser afgørende minutter på Concordia

- Hvad skal vi gøre, hvad skal vi gøre, lyder det fra et besætningsmedlem på broen i de afgørende minutter. Se den italienske video her

Dykkere og andre redningsfolk kæmpede efter forliset for at finde overlevende på krydstogtskibet, hvor i alt 4200 mennesker var ombord. (Foto: AP)
Dykkere og andre redningsfolk kæmpede efter forliset for at finde overlevende på krydstogtskibet, hvor i alt 4200 mennesker var ombord. (Foto: AP)

Endnu et muligt bevis er dukket frem i sagen om det forliste krydstogtskib Costa Concordia, hvor kaptajnen er mistænkt for at være skyld i ulykken, som har kostet op mod 32 mennesker livet.

Se klippet med engelske undertekster her

En hidtil ukendt ni minutter lang video optaget på skibets kommandobro viser, hvordan skibets besætning handlede i de afgørende minutter, efter skibet bragede ind i klippegrund ved øen Giglio.

I den svage nødbelysning er det røde og blå lys fra skærmene stort set ikke synligt, men det er dog muligt at se kaptajnen, Francesco Schettino, og en del af hans kolleger.

Se også :

Se også: Galleri: Se fotos fra det forliste skib Costa Concordias indre

De ser på skærmene, foretager telefonopkald og taler med hinanden. I begyndelsen er samtalerne rolige og afdæmpede, men spændingerne mellem dem vokser, da der kommer foruroligende nyheder fra maskinrummet.

- Motoren reagerer ikke, som den skal, siger et af besætningsmedlemmerne.

- Der er et stort åbent hul, og vandet fosser ind, siger en anden.

Læs også:

Se også: Chokvideo: 'Rolig nu - gå tilbage til jeres kahytter'

Imens er passagererne på båden i fuld gang med at kæmpe for deres liv, hvilket et af besætningsmedlemmerne gør kaptajnen opmærksom på.

- Kaptajn, passagererne er selv ved at gå i redningsbådene, lyder det på videoen.

- O.k., det er i orden, svarer kaptajnen.

Lige inden skibet forlades, kan man høre et af besætningsmedlemmerne sige:

- Hvad skal vi gøre, hvad skal vi gøre?

Læs også:

Se også: Frygter mafiaen vil rippe dødsskibet

Videoen er optaget klokken 22.15 den 13. januar, omkring en halv time efter, skibet ramte et klippestykke ved øen Giglio. Den er blevet sendt på den italienske 'Kanal 5'.

Kaptajn Schettino er fortsat i husarrest anklaget for uagtsomt manddrab, for at være skyld i forliset og for at forlade skibet, inden alle passagerer var blevet evakueret.

Videoen er helt ny for efterforskerne, som vil bruge den i sagen mod kaptajnen.

- Det er første gang, at jeg har set den. Vi har allerede afhørt alle, der var på kommandobroen, og ingen fortalte os om filmen, siger anklager Francesco Verusio til det italienske nyhedsbureau ANSA.

Der var 4229 mennesker om bord, heriblandt godt 1000 besætningsmedlemmer, da Costa Concordia stødte på grund og sank ud for Toscanas kyst.