Supertyfon: Vietnam begynder masseevakuering

Alle vietnamesiske skibe får besked på at søge i havn, og tusindvis af mennesker evakueres til sikrere steder

Vietnam er gået i alarmberedskab, og myndighederne er begyndt at evakuere flere end 100.000 mennesker fra områder i det sydøstasiatiske land, som den voldsomme tyfon Haiyan har kurs mod.

Haiyan, der omtales som en 'supertyfon', ventes at gå i land i det centrale Vietnam tidligt søndag, efter at den allerede har medført død og ødelæggelse i Filippinerne, hvor mindst 100 mennesker meldes dræbt.

Selvom Haiyan nok svækkes på sin vej over Det Sydkinesiske Hav, betragtes den stadig som en supertyfon med potentiale for komplicerede udviklinger, som Vietnams premierminister, Nguyen Tan Dung, udtrykte det ved et hastemøde fredag.

Regeringschefen, som personligt arbejder med forberedelserne forud for tyfonens komme, har erklæret, at alle vietnamesiske skibe skal vende tilbage til kysten.

Mange skoler er lukket, og folk fra lavtliggende kystlandsbyer evakueres til midlertidige tyfon-beskyttelsesrum i områder, der ligger højere oppe. Samtidigt har vandkraftværker fået ordre om at tage særlige sikkerhedsforanstaltninger.

Flyselskabet Vietnam Airlines har rådet deres passagerer til at være beredte på, at flyafgange kan blive forstyrret eller helt aflyst søndag.

Tyfonen Haiyan siges at være en af de værste, der nogensinde er buldret ind over land, og den ramte Filippinerne med vinde på 315 kilometer i timen og vindstød på 379 kilometer i timen ifølge den amerikanske flådes vejrstation.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere