Iranske atom-forhandlinger strækker sig til tredje dag

- Vi har stadig meget arbejde at gøre, lyder det fra den iranske topforhandler i Genève

Forhandlingerne om Irans omstridte atomprogram, som længe har været kilde til strid mellem Vesten og præstestyret i Teheran, bliver genoptaget lørdag morgen.

Det rapporterer de internationale nyhedsbureauer fra forhandlingerne, der begyndte torsdag og foregår i den schweiziske by Genève.

I løbet af fredagen kom det frem, at parterne kan være tæt på et gennembrud - selvom der er langt til en aftale, som sikrer, at Iran ikke fremstiller atomvåben.

Den iranske topforhandler er også positiv over fredagens forløb, lyder det.

- Det var produktivt, men vi har stadig meget arbejde at gøre, fortalte viceudenrigsminister Abbas Araqchi, da han ankom til sit hotel i Genève kort før midnat, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fredag eftermiddag sluttede USA's udenrigsminister, John Kerry, sig til forhandlergruppen i Genève, og lørdag har den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, bebudet sin ankomst.

Udenrigsministrene fra Frankrig, Tyskland og Storbritannien befinder sig allerede i den schweiziske by. Også Kina og EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, tager del i forhandlingerne.

Det bedre forhandlingsklima mellem Iran og stormagterne er kommet i stand, efter at den relativt moderate Hassan Rouhani blev Irans præsident tidligere i år.

Det er ikke alle, der er lige begejstret for det, som foregår i Genève: Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har sagt, at det er en "meget dårlig aftale", der er på vej.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere