Israelsk soldat dræbt af palæstinenser i bus

Volden har taget til i den israelsk-palæstinensiske konflikt. Ny palæstinensisk opstand er måske på vej

En israelsk soldat døde onsdag, efter at en ung palæstinenser stak ham ned med en kniv i en bus i den nordlige del af Israel.

- Den israelske soldat, der blev stukket ned her til morgen af en palæstinenser på en bus ved Afula busstation, er død af sine kvæstelser, siger en talsmand for politiet.

Den 16-årige palæstinenser blev tilbageholdt af andre passagerer og sikkerhedsstyrker efter angrebet i bussen.

- Vi anser angrebet for at være et terroranslag motiveret af nationalisme, siger politiets talsmand.

Den unge palæstinenser havde ikke tilladelse til at være i Israel. Han stod på bussen, der kørte mellem Nazareth og Afula, og angreb den 20-årige soldat, da bussen ankom til endestationen.

Den israelske hærs radio citerer en palæstinenser for, at angriberens onkler sidder fængslet i Israel.

Volden har taget til i den israelsk-palæstinensiske konflikt i de seneste uger, og der er blevet dræbt personer på begge sider. Der høres ofte rygter om, at en tredje palæstinensisk opstand - eller intifada - er ved at blive planlagt.

Den første palæstinensiske opstand mod Israels besættelse fandt sted mellem 1987 og 1993. Den anden opstand var fra sent i 2000 til 2005. Menneskerettighedsgrupper anslog, at 3000 palæstinensere og 1000 civile israelere og israelske soldater blev dræbt.

USA's udenrigsminister, John Kerry, var i sidste uge i Israel og i de palæstinensiske områder, men fredsprocessen synes totalt fastlåst.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har i en officiel erklæring advaret sine ministre mod en plan om nye bosættelser, da det skaber en unødvendig konfrontation med det internationale samfund på et tidspunkt, hvor en tilnærmelse til Iran er i gang.

Israel erobrede Vestbredden, Østjerusalem samt flere andre områder under Seksdageskrigen i 1967. Siden har Israel annekteret den østlige del af Jerusalem og udråbt den samlede by til landets hovedstad, hvilket ikke er internationalt anerkendt.

Israel har ifølge nyhedsbureauet Reuters bosat omkring en halv million israelere på Vestbredden og i Østjerusalem, som palæstinenserne håber kan blive deres hovedstad i en stat.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere