Dræbt i Syrien: Sær men ikke radikal

Den 17-årig dansker, der meldes dræbt i Syrien, holdt sig for sig selv i gymnasiet i Vejle, men ikke på en måde, så der opstod mistanke om, at han var ved at blive radikaliseret

Den 17-årig F's studiekort fra Rødkilde Gymnasium i Vejle blev vist frem på syrisk tv, da han blev meldt dræbt i oprørskampen.
Den 17-årig F's studiekort fra Rødkilde Gymnasium i Vejle blev vist frem på syrisk tv, da han blev meldt dræbt i oprørskampen.

Selv om den ene af de to formodede danskere, der meldes dræbt i den syriske borgerkrig, den 17-årige F, var en decideret enspænder, var der ingen alarmklokker, der ringede på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Her gik han i 1. g. fra august til december 2012.

Har du oplysninger om sagen eller om de to formodede dræbte, så henvend dig enten på sms til 1224 eller på mail til 1224@eb.dk

- Vi havde øje på ham, fordi han tydeligvis mistrivedes, men der var ingen synlige tegn på, at det handlede om en mulig radikalisering, der ville føre ham ud i noget grimt. Derfor faldt det os aldrig ind at underrette myndighederne, f.eks. politiet, om, at her måske var en person, der burde holdes øje med, siger rektor Hans Erik Duschek-Hansen til Ekstra Bladet.

Gymnasiekort vist frem på tv
Den 17-åriges id-kort fra Rødkilde Gymnasium blev vist frem på syrisk tv sammen med et dansk pas fra en anden ung mand, der meldes dræbt. Udenrigsministeriet kunne for kort tid siden stadig ikke bekræfte de to danskeres dødsfald. De undersøges stadig, lyder meldingen.

Hans Erik Duschek-Hansens kendskab til den 17-årige er begrænset, da han forlod gymnasiet efter få måneder.

- F trak sig ind i sig selv efter bare et bare et par uger. Udadtil forekom han som enhver anden 17-årig og talte dansk. Men han holdt sig for sig selv, trak sig fra klassekammeraterne og havde kun social omgang med én anden, en jævnaldrende dreng i klassen.

Se også: Syrien-blog: To mænd fra Danmark dræbt
- Vi talte med ham om det, men han kunne ikke rigtig sige så meget andet, end at han ikke befandt sig godt på gymnasiet. I december meldte han og den ene kammerat sig ud af gymnasiet. At vurdere ud fra de oplysninger, jeg har fået, er den anden dræbte dansker i Syrien ikke identisk med den 17-åriges kammerat her på gymnasiet.

Klassen orienteret om dødsfaldet
Rektoren orienterede her til morgen personalet og eleverne i den klasse, den 17-årige gik i for et år siden.

- Selvfølgelig gør det indtryk, når unge mennesker får melding om et dødsfald af denne kaliber. Men netop fordi han kun gik kortvarigt på skolen og helt trak sig fra samvær med klassekammeraterne, er det ikke sådan, at klassen ligger brak og i chok over beskeden, siger Hans Erik Duschek-Hansen.

Se også: 17-årig dansker dræbt i Syrien - hvad f.... sker der?

1 af 2 Den 17-årige tak sig ind i sig selv og havde ikke social omgang med klassekammeraterne på gymnaiset i Vejle. Han forlod skolen efter få måneder sidste år, fortæller skolens rektor.
2 af 2 Den 17-årig F's studiekort fra Rødkilde Gymnasium i Vejle blev vist frem på syrisk tv, da han blev meldt dræbt i oprørskampen.
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere