Egyptens Mursi: Jeg blev bortført af militæret

Det egyptiske folk skal vide, at jeg blev kidnappet og tilbageholdt, siger Egyptens eks-præsident i brev

Egyptens afsatte præsident, Mohamed Mursi, siger, at han i sommer blev bortført af Republikanergarden og holdt fanget på en flådebase, før han blev formelt afsat af militæret.

Tidligere er der kommet få detaljer fra Mursis egen forklaring om, hvad der skete i de dramatiske julidage, da militæret tog magten i Egypten efter måneder med omfattende demonstrationer mod Mursi.

Mursis advokat læste onsdag et brev op fra ekspræsidenten på egyptisk fjernsyn. Det er første gang, at myndighederne har tilladt, at Mursi fortæller sin version af historien udenfor retssalen.

Retssagen mod Mursi og flere andre islamister har været i gang siden den 4. november og foregår bag lukkede døre.

Brevet fra Mursi er stilet til befolkningen. Han siger, at han blev holdt tilbage mod sin vilje den 2. juli.

- Det gode egyptiske folk bør vide, at jeg blev kidnappet og tilbageholdt mod min vilje i dagene 2. til 5. juli i et af Republikanergardens huse. Derefter blev jeg og min medarbejder flyttet - igen med magt - til en flådebase i fire måneder, skriver Mursi i brevet.

- Det vil ikke blive bedre i Egypten, før alt det, som skete i forbindelse med dette kup, forsvinder, og de, som udgød blod over alt i landet, bliver draget til ansvar, siger Mursi videre og spår, at det nye regime vil falde på grund af modstand fra folket.

Ekspræsidenten oplyser, at han under fængselsopholdet har mødt EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, og en EU-delegation.

Mursi er anklaget for at have tilskyndet til vold, der førte til flere dræbte aktivister ved præsidentpaladset i 2012. 14 andre er tiltalt sammen med ham.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere